Tokaji és el nom d´un vi hongarès exquisit però també el d´un quartet empordanès singular que marida música moderna i clàssica per donar origen a un producte "especial". Format per dos components de l´orquestra Solistes de l´Empordà i dos músics més -Fina Bonet (violí), Antoni Mallol (viola), Albert Salvatella (veu) i Lluís Figueres (guitarra acústica)- Tokaji Quartet aplega les seves composicions en un primer disc gravat a Juglans Music.

Les actuacions de Tokaji Quartet, en petits espais com biblioteques o, fins i tot, cellers, són principalment acústiques, "molt naturals", com adjectivitza Bonet, qui afirma que, això, sorprèn molt al públic assistent. "Fem música moderna i la gent ens pregunta com aconseguim aquesta sonoritat", explica Bonet. Per ella està molt clar que fer quelcom diferent a aquestes altures "és molt difícil" però Tokaji ho aconsegueix. Així sorgeixen dotze relectures de peces de David Bowie, Van ­Morrison, Leonard Cohen, Radiohead, Ray Charles, Otis Redding, The Beatles, entre altres. Enregistrar els seus maridatges musicals és el pas següent i ho fan sense presses, amb la complicitat d´amics i sempre finançant-lo ells mateixos.

Un dels escenaris on van actuar el passat estiu va ser els jardins Puig Pujades, un espai magnífic que encara pocs figuerencs ­coneixen. També van actuar als ­Caputxins i, darrerament, al Bar de La Cate. Quelcom que lamenta Bonet és que no hi ha suficients espais on actuar i on ho fan són de reduïdes dimensions i sense gaire pressupost. "Cal un suport d´un ajuntament o un teatre, si no no surt a compte", conclou Bonet.