El sector anxover ha escollit enguany la cuinera Carme Ruscalleda per rebre l’Anxova d’Or per la seva ajuda a la difusió del producte gastronòmic estrella de l'Escala. D’altra banda, l’empresari i exdirectiu del Barça, Anton Parera, que té una segona residència al municipi i està implicat en diferents activitats culturals locals, serà el pregoner de la Festa de l’Anxova, que se celebra aquest diumenge d’octubre i arriba ja a la 27a edició.

“Una festa que arriba amb la mateixa força i il·lusió de fa 27 anys per mostrar una manera de ser i de treballar, així com per promocionar un producte de qualitat que marca la identitat d’un poble”, remarca l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga i que posa el punt i final a la Ruta de la Tapa de l’Anxova que s'ha celebrat a una cinquantena d'establiments locals durant quinze dies.

El pregó i el lliurament de l’Anxova d’Or serà a les 11 del matí a la Platja i la degustació popular d’anxoves, tindrà lloc a les 12 del migdia. També hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup Oreig de Mar.