L'Ananda Das és un guia espiritual, un savi i un home molt divertit; un gran mestre certificat per la Laughter Yoga University; una figura internacional que honora el Festival Còmic de Figueres. Aterra aquest dissabte a Figueres, a les 10.00 hores, a l'antiga presó per oferir una sessió de ioga del riure.

La jornada segueix amb una activitat que trasllada el Festival al barri de Sant Joan amb la proposta gratuïta de BotProject, una companyia de circ especialitzada en trampolí i acrobàcies que sempre dóna un toc d'humor als seus espectacles Al Festival porta 'Collage, un espectacle de trampolí apte per a tot tipus de públic i amb altes dosis d'enginy, peripècies i diversió. Una proposta que té lloc a l´aire i que resulta fascinant pel que té de precisa i sorprenent.

Leandre i l'espectacle 'Rien à dire' tornarà a omplir d'humor la plaça Catalunya i el consolidat Espai Citroën. Per a posar en forma el cos la gent va al gimnàs. Per a posar en forma el cap res millor que un espectacle d´en Leandre. Aquest mim excepcional utilitza el públic com un element més del seu univers imaginari. És capaç d´organitzar una guerra de mitjons amb els espectadors i a cert punt asseure´s a contemplar poèticament la batalla sense que ningú el trobi a faltar. No hi ha un espectacle igual. 'Rien à dire' captiva per la seva innocència i la seva humanitat.

Amb la proposta del Microteatre, a la Fundació Clerch i Nicolau, el Festival està essent en aquesta edició un parador a tots aquells elencs teatrals o artistes que tinguin alguna escena molt còmica per a ensenyar al món. La cita torna a ser a partir de les set de la tarda prèvia inscripció, a la web del Festival.

Dissabte és un dels dies més actius del Festival. També a les set de la tarda, al teatre Jardí, Isabel Franc potagonitza una presentació-espectacle del llibre 'Las Humoristas' coordinat per Isabel Franc; conté el testimoni de 7 especialistes parlant sobre dones i humor. El presenten la pròpia Isabel Franc, l'autora de còmics, Josune Muñoz i l'actriu Teresa Urroz. A través d´una divertida conferència-espectacle desmuntaran la funesta llegenda urbana que diu que les dones no tenen tant sentit de l´humor com els homes.

El colofó final ve de la mà de Marc Martínez i el seu irreverent monòleg: Mal Martínez (Humor i hòsties). Sí, en Marc Martínez és aquell que feia de dolent a la sèrie «Nit i dia» de TV3. Però no ho és gens de dolent: és boníssim, tan bo que ha fet un «club de la comèdia» ell tot sol. Canta, balla, salta i garla com si de deu monologuistes es tractés. És un artista fresc, energitzant, honest. Parla d´un Raval, d´una Barcelona, d´una època i d´unes experiències vitals que commouen l´espectador. Perquè, fora hòsties, no poder parar de riure o de somriure és commovedor.