L’associació Gosa Pensar presenta una nova xerrada Viure la Poesia amb la poetessa Susanna Rafart, aquest dimarts a les 20.00 hores, al Cercle Sport Figuerenc. Presentarà l’acte Joan Manuel Soldevilla, Catedràtic de llengua i literatura.

Susanna Rafart (Ripoll, 1962) és poeta i autora de ficció i assaig. Viu i treballa a Barcelona. És llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a catedràtica de Secundària. En la veu poètica de Susanna Rafart, tot és dit amb subtilesa i tendresa. Com a poeta ha publicat els llibres Olis sobre paper (1996, Premi Senyoriu d’Ausiàs March), Reflexió de la llum (1999, Premi Joan Teixidor d’Olot), Jardins d’amor advers (2000, Premi Joan Alcover de Palma de Mallorca), Pou de glaç (2002, Premi Carles Riba), Retrat en blanc (2004), Molino en llamas (2005) i Baies (2005, Premi Cavall Verd).

La seva obra poètica està traduïda a l’anglès, a l’italià, al grec, a l’eslovè i al francès. Enguany es prepara una antologia a l’ale­many dels seus darrers treballs.És autora de diferents llibres de narracions. El seu darrer llibre de ficció ha estat el recull de contes Les tombes blanques. Contes de la Mediterrània també guardonat com a millor llibre de narracions de ­l’any pel programa Qwerty de Joan Barril.