En aquests onze anys d´història del concurs de fotografia de Navata, molts han estat els temes triats, sempre vinculats amb el municipi. Enguany, el centre d´interès gira al voltant dels arbres del poble. La convocatòria per rebre les fotografies concursants, aquelles que vulguin optar a guanyar algun dels tres premis, restarà oberta fins al 29 de setembre. Les obres, un màxim de dues en blanc i negre o en color, s´han de presentar a l´edifici consistorial. El veredicte del jurat es farà públic el 8 d´octubre, en plena Setmana Cultural, i totes les imatges participants s´exposaran a la sala del centre cívic del poble fins al 16 d´octubre.

La tinent d´alcalde, Pilar Portella, explica que el concurs ha aconseguit sempre generar força interès i participació, majoritàriament entre els veïns, però també entre visitants de fora. El jurat, integrat per persones vinculades al món de la fotografia, no només premia les tres millors imatges, sinó que també se´n seleccionen nou més. Totes elles serviran per il·lustrar el calendari oficial de l´any vinent.

Les imatges, a l´arxiu municipal

Totes les imatges premiades i també les seleccionades acaben formant part del fons del consistori. Després de tots aquests anys, doncs, s´ha aconseguit generar un important fons sobre el poble que resta dipositat a l´arxiu municipal.