La cita és aquest dijous, 4 d'agost, a partir de les nou del vespre. Com sempre, s'aconsella als visitants que arribin al poble amb temps per poder aparcar bé els seus vehicles en els diferents espais habilitats. I és que amb nou edicions a l'esquena, la Jazzejada de Vilamaniscle, organitzada per l'Ajuntament, s'ha convertit en un clàssic de l'estiu que, per mèrits propis, atrau multituds.

Aquest fet és el que més preocupa els organitzadors, que fan mans i mànigues per crear una programació que s'ajusti a la realitat d'un municipi petit de 200 habitants. El Gumbo Jazz Banda donarà la benvinguda als assistents a l'entrada del poble. Qui vulgui participar en el tast de vins i menjar un suculent mos amb formatges, entrepans i altres productes del país, a més d'escoltar els cinc concerts, haurà de pagar els 16 euros que val el tiquet i que "estan molt ben invertits, tant per la qualitat dels vins com del menjar que oferim", explica l'alcalde Ramon Bonaterra.

Els vins són dels cellers AV Bodeguers, Oliveda, Mas Pòlit i Mas Llunes.

Per poder repartir bé el públic en els diferents espais del poble, alguns dels concerts quasi es toquen en l'horari per evitar aglomeracions en un sol punt. Així, Nara Trio començarà a tocar al Mirador del Suro Gros a dos quarts de deu del vespre i, un quart d'hora després, ho farà el Tribute a Chet Baker a l'Hotel Mas Vivent.

Per a dos quarts d'onze, hi ha prevista l'actuació d'Enric Alegre & Perdiu Grouse Brass Band, a la plaça Major. El fi de festa començarà a dos quarts de dotze, a la piscina, amb The Luchy Dices Band.

"Vam crear la Jazzejada per donar a conèixer el nostre poble i crec que podem dir que ens n'hem sortit, a més d'haver creat escola amb aquest maridatge de música i vins. També volíem mobilitzar els veïns i residents. Som uns 200 habitants i de voluntaris, solament l'any passat, en teníem 88 i aquest any ens movem amb la mateixa xifra", relata Bonaterra.

La recaptació de la Jazzejada reverteix directament en el poble, tal com explica el mateix alcalde: "cada any destinem els ingressos obtinguts a alguna obra de millora. Amb els diners del 2015, vam fer una escala per a vianants que era molt necessària i amb els d'aquest any tenim pensant millorar el mirador".