El Festival Portalblau, de L'Escala, ha iniciat aquest cap de setmana la seva programació musical esgotant les entrades de Lídia Pujol i Les Anxovetes. Els dos concerts formaven part del primer cicle tast de vins musicats 'DO RE VI' que marida la música amb els vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

La proposta va tenir una molt bona acollida entre els espectadors que van valorar, sobretot, la possibilitat de tastar al llarg dels concerts diferents vins escollits especialment en funció de cada estil musical. Aquest primer cap de setmana d'actuacions del Festival es completa amb l'actuació avui diumenge de Circo Pitanga i el seu espectacle 'Somnis d'estiu'.

El festival programa aquesta setmana els concerts de Pablo Milanés i Rozalén a l'Àgora Grega d'Empúries, que s'estrena com a escenari de concerts després de la inauguració de l'espai. Amb més del 70% de les entrades venudes, el cantautor cubà actuarà a L'Escala el divendres vinent per repassar la seva dilatada trajectória musical en l'únic concert que oferirà aques estiu a Catalunya. I'endemà, dissabte, el festival acollirà el primer concert de la manxega Rozalén a les comarques gironines.

Així mateix, divendres el filòsof i eurodiputat Josep Maria Terricabras tancarà el cicle 'Europa en la cruïlla: crisi, refugiats i protagonistes', en el què ja han participat l'escriptor grec Petros Màrkaris i el director de l'ONG Proactiva Open Arms Òscar Camps.