Manel ha exhaurit totes les localitats disponibles per al seu concert al Festival Empúries - Concerts al Fòrum Romà, que se celebra els dies 12 i 13 d´agost a la localitat de l´Escala (Alt Empordà). El grup barceloní presentarà les cançons del seu quart àlbum, 'Jo competeixo' (Warner, 2016), enregistrat als Estats Units amb el productor Jake Aron (Grizzly Bear, tUnE-yArDs i Chairlift), i on han realitzat un viratge cap a sonoritats més electròniques.

Abans del concert de Manel actuarà el duet Maria Arnal i Marcel Bagés que acaba de publicar el seu segon EP, Verbena (Fina Estampa, 2016) on reinterpreten i actualitzen la música popular.

Chambao serà l´artista encarregat d´obrir aquesta tercera edició del cicle Empúries - Concerts al Fòrum Romà el dia 12 d´agost. Lamari, la seva carismàtica líder, acaba de publicar nou treball discogràfic, 'Nuevo Ciclo' (Sony Music, 2016), produït per Eduardo Cabra, més conegut com a Visitante, 50% de Calle 13. De la combinació dels seus talents, sorgeix un Chambao amb aquell gust flamenc de sempre que els va convertir en un projecte original i d´abast mundial, però més orgànic, autèntic i amb un indubtable aire llatí en la percussió i les veus.

Enric Verdaguer actuarà també el mateix dia. Es tracta d´un jove artista, de només 20 anys, que s´ha convertit en una de les grans sorpreses de l´any amb el seu primer disc, Moonstruck (Sony Music/ Música Global, 2015), un encreuament de camins entre el folk i l´indie, amb Damien Rice, Matt Corby James Vincent McMorrow com a grans referències.

Empúries - Concerts al Fòrum Romà és el nom propi amb què es consolida la proposta musical d´estiu a les Ruïnes d´Empúries, una de les zones de major interès cultural de Catalunya. Un indret especialment escollit i amb una llarga tradició en concerts i música en directe, on el paisatge, l´entorn arqueològic i la música converteixen les nits d´estiu en màgiques. Un dels escenaris més importants de la nostra historia, porta d´entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Un jaciment excepcional on conviuen les restes d´una ciutat grega amb les d´una ciutat romana.

Des de l´any 2014 TEMproductions, amb la col·laboració del Museu d´Arqueologia de Catalunya- Empúries, ha programat un total de 10 artistes, en vetllades dobles, dels que han gaudit més de 8.000 persones: Calexico, Love Of Lesbian, Blaumut, Txarango, Adrià Puntí, Andrea Motis & Joan Chamorro, Núria Graham, Coriolà, Ferran Palau i Germà Negre)