Torna la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l´Empordà a Garriguella. La proposta, que arriba a la 19ena edició s´allarga tot el dissabte per "fer reviure aquells moments en què les famílies es retrobaven per Setmana Santa i tots junts feien brunyols. Llavors tothom tenia també una bóta de garnatxa a casa seva, dos productes típics del poble que protagonitzen aquesta Fira que cada any atrau molta gent a Garriguella i esdevé un gran reclam de la Setmana Santa" explica l´alcaldessa, Isabel Teixidor.

Difondre els productes locals

Així doncs, Garriguella recorda vells temps i dóna la benvinguda a la primavera amb un munt d´activitats "que involucren també les associacions del poble", assenyala Teixidor. Els productes locals són els que difon la Fira i en aquest sentit l´alcaldessa remarca la qualitat que en els darrers deu anys han adquirit els vins de la terra. Precisament, a dos quarts d´una de dissabte, es farà el tradicional tast de vins i garnatxa, en aquesta ocasió del cellers d´en Guilla de Delfià, dirigit per Martí Vallés, propietari del celler. L´acte es realitzarà a la sala Sabater Fortià i les places són limitades. El preu del tast és de 5 euros i es podran adquirir al llarg del matí als estands de l´organització. Aquí també es podran comprar els tiquets per a les degustacions de brunyols que durant tot el dia oferirà la Fira. Estan elaborats per diferents col·lectius del poble i aniran acompanyats per les garnatxes dels cellers de Garriguella i dels pobles del voltant. També hi haurà mercat d´artesania i de l´alimentació amb parades que es repartiran pel nucli antic.

El públic que visiti el poble igualment podrà gaudir de les activitats previstes: a les 11 del matí, s´ha previst un taller infantil de brunyols a càrrec de l´Ampa Joaquim Gifré, davant del cementiri vell, i a les 12 del migdia hi haurà animació a càrrec dels Xanquers i Grallers de la Jonquera. Per als més petits, s´instal·larà una zona infantil amb inflables, durant tot el dia, a càrrec del Futbol base dell C.E. Garriguella. El darrer acte de la Fira serà, a partir de les cinc de la tarda, les sardanes a la plaça del cementiri vell, a càrrec de La Principal de Garriguella.