Judit Neddermann presenta aquest divendres el seu primer disc en solitari, Tot el que he vist, acompanyada dels reconeguts guitarristes Pau Figueres i Adrià Plana, a l´Auditori dels Caputxins de Figueres (21.00 hores), dins la programació de Joventuts Musicals. En aquest disc, l´autora explora el format íntim d´unes composicions que recorren el folk, el pop i la cançó, alhora que expliquen l´univers de la cantautora maresmenca.

Al disc: 'Tot el que he vist' escriu i canta les seves pròpies cançons, tot un luxe... De què li agrada escriure, què vol transmetre?

Parlo de l'amor en general; l'amor romàntic, l'amor entre família, el desamor també, el que mou el món, vaja!

Com serà el concert del proper divendres a Figueres, Avançarà temes del nou treball?

El concert de divendres a Figueres serà amb els grans guitarristes Adrià Plana i Pau Figueres. No puc dir si avançarem cançons o no, jo crec que el millor és que vingueu a descobrir-ho!

Com és aquest nou projecte?Guarda similituds amb l'anterior en quan a temes i estils? Inclou igualment temes propis?

Aquest nou projecte segueix en la línia del primer disc però crec que és més madur a nivell musical, i ja no he tingut tanta por d'expressar-me. També són temes propis.

De quina manera l'han influït anteriors formacions en les quals ha participat a l'hora d'encarar la seva carrera en solitari i quin balanç fa de la gira que està fent?

El balanç de la gira és molt i molt positiu. Els projectes anteriors m'han ajudat a ser qui sóc ara, i no són tots antics, n'hi ha quatre amb els que canto actualment i combino amb el meu projecte. Tots ells m'ajuden a créixer artísticament en diferents direccions.

A l'Alt Empordà ha fet diferents concerts aquest estiu, com ha acollit el públic el seu estil personal?

Doncs molt bé, a tot arreu on he anat m'han tractat molt bé! Peralada, Cadaqués, l'Estartit, ha estat un plaer actuar en tots aquests indrets.

Va tenir com a professora l'artista Sílvia Pérez Cruz, i de fet surt als agraïments del seu disc, que li va ensenyar ella que també fa una música tan especial, què n'ha aprés?

Vaig agafar el seu relleu a Coetus, projecte on ja no hi participo. Ella em va ensenyar moltes coses que són difícils d'explica... Bàsicament va ser una font d'inspiració i em va donar molta força per buscar la meva pròpia manera de cantar.

Jove i amb èxit amb el seu primer disc, és difícil viure de la música, que li demana al futur més immediat?

El futur més immediat em demana mesclar el nou disc, deixar-lo a punt, anar-me'n de viatge un mes a descansar i tornar amb les piles carregadíssimes per afrontar la segona gira!