La nit d'aquest dimarts acull dues actuacions brillants. Myles Sanko actuarà primer en un concert en el qual es presenta com la portentosa promesa del soul actual. A continuació, Gregory Porter farà la seva actuació en la que demostrarà perquè s'ha convertit en la gran veu del jazz contemporani i un dels artistes més versàtils de la música negra dels últims anys.

Amb la seva inconfusible gorra, Porter arriba disposat a fer una demostració interpretativa amb la seva veu profunda. El seu debut al Festival arriba en un moment de consolidació com el millor exponent del jazz vocal del moment. Les prestigioses publicacions jazzístiques Jazz Times i All About Jazz d'EUA el consideren com el pròxim gran vocalista de jazz.

Myles Sanko arriba al Festival de Peralada per presentar el seu segon treball en solitari: Forever Dreaming. Aquest últim treball de gran acollida tant per part de públic com de la crítica i finançat mitjançant una campanya de crowdfunding, l'ha consolidat com un dels grans talents del soul europeu. Coneixedor dels instruments del soul clàssic i influenciat per artistes com Bill Witchers, Otis Redding, Al Green o James Brown, s'atreveix a experimentar en l'estudi per aconseguir un resultat càlid i vintage del soul dels seixanta i setanta donant com a resultat un fantàstic so Motown.

Demà es viuran dos concerts, en un mateix espectacle, que segur faran que a la nit empordanesa balli el millor jazz i soul del moment.

Diana Ramrau, unde les le smillors soprano

Aquest dimarts, la soprano Diana Damrau també oferirà un concert a l´església del Carme del Castell de Peralada amb un repertori de Franz Shubert, Franz Liszt i Ricard Strauss

Considerada una de les grans de l´òpera dels darrers anys, arriba a Peralada en un dels seus millors moments. El públic gaudirà de la seva privilegiada veu en la seva faceta liederística recolzada, al piano, per un mestre en aquest art com és el llegendari Helmut Deutsch. En les seves actuacions no deixa de sorprendre al públic amb la seva veu única i la seva presència escènica.

Aquesta artista alemanya ha estat guardonada amb el Bayerische Kammersängerin (2007) i nomenada Millor Cantant Femenina pels International Opera Awards (2014).

La temporada 2014-2015, Diana Damrau ha interpretat un amplíssim repertori tant en escenari d´òpera com en les sales de concert més emblemàtiques del món.

A més dels seus èxits en el terreny operístic, destaca com a una de les millors cantants de Lieder oferint recitals amb grans pianistes com Helmut Deutsch, Julius Drake i Matthias Ladermann a Berlín, Viena, Londres, Nova York, Salzburg i Schwarzenberg.

Com a membre del Teatre Nacional de Mannheim i Òpera de Frankfurt va començar la seva carrera com la Reina de la Nit, Zerbinetta i Adele a Munic, Berlín i Viena. El 2002 va protagonitzar l´estrena mundial de Der riese vom steinfeld, de Cerha, a la Wienes Staatsoper i va ser aclamada per la crítica pel seu debut al Regne Unit com a 'Reina de la Nit' (2003), i a l''Europa riconosciuta', de Salieri, en la reobertura La Scala (2004).

Aquest any ha protagonitzat un musical sobre la seva vida (Diana Damrau-DivaDivina).

Està acreditada com a una de les millors intèrprets de les òperes de Mozart.