El Centre de Formació d'Hostaleria de l'Hospitalet (Barcelona) ha acollit la semifinal de Catalunya de GMchef 2019 el concurs de tapes organitzat per Gros Mercat dirigit a estudiants de primer any d'hostaleria i cuina que ha proclamat coma guanyador David Padilla del CETT de Barcelona amb la tapa "Cucurutxo a banda".

En l'edició del 2018, el xef navatenc Arnau Triola va quedar finalistafinalista de la semifinal de Catalunya del concurs GMchef 2018, amb una reinvenció d'un còctel de gambes. Anteriorment, Triola també va proclamar-se guanyador en l'elaboració del Millor Postre d'Espanya 2018 en en el Concurs Nacional de Joves Cuiners

El guanyador, que ha rebut el premi de la ma del Regidor del Districte VI i regidor adjunt de l'Àrea d'Esports Cristóbal Plaza Lao de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat ha expressat el seu agraïment a GMchef i ha indicat que la seva voluntat ha estat retre homenatge a Formentera i les Illes Balears, sent per a ell un autèntic repte realitzar una adaptació del tradicional "Arròs a banda" de Formentera, actualitzat als nostres temps i en format tapa.

David Padilla, nascut a Formentera ( Illes Balears ) estudiant en el CETT de Barcelona, ha basat la seva proposta culinària en el plat típic de Formentera "Arròs a banda", transformant la coneguda recepta i actualitzant-la a la cuina d'avantguarda amb la tapa "Cucurutxo a banda", la seva tapa ha consistit en una deconstrucció del típic plat balear retent homenatge a les Illes Balears i en concret a Formentera, aportant el seu gra de sorra a la seva terra allí on va.

El jurat presidit pel xef Erlantz Gorostiza - xef 2 Estrelles Michelin - Restaurante MB - acompanyat del xef Juan Jiménez - xef Gros Mercat -, la xef Ada Parellada - Restaurante Semproniana-, Joanna Artieda - xef i pastissera- junt amb Arnau Triola, han destacat l'originalitat, la qualitat dels ingredients i el talent desenvolupat per tots els participants. La tècnica culinària juntament amb l'originalitat de la presentació, ha determinat que David Padilla sigui el finalista de la zona Catalunya de GMchef 2019.

La Gran Final de GMchef se celebrarà el pròxim 12 de novembre a Madrid, on els 6 finalistes (guanyadors de les semifinals) intentaran sorprendre un jurat presidit pel xef Martín Berasategui acompanyat del xef Erlantz Gorostiza i destacats xef amb estrella Michelin, a més d'un reconegut periodista gastronòmic.