Arnau Triola (1995) és fill de Navata. En iniciar el Batxillerat, de seguida va veure que el seu camí estava enmig de fogons. A l'escola d'Hostaleria de Figueres, va conèixer Ramon Ferrer i Laura Palomeres, els que li encomanen l'amor per la cuina. Després d'això va estudiar el grau superior de direcció de cuina a l'escola d'hostaleria de Girona. Després va passar per les cuines de Can Janot, la Rectoria, l'obrador de Can Ferrer i a tenir el seu propi Foodtruck, el Butiworld, actualment està treballant al Restaurant Divinum de Girona. En la cuina de Triola han influït tres cases: Can Janot de Navata, on aprèn la cuina de cassola; la pastisseria Ferrer d'Olot, on descobreix el gust pel dolç, i la rectoria d'Espinavessa, on aprèn a valorar els productes de la terra. La seva última fita ha estat la participació en la final estatal del concurs GMChef, el concurs culinari que organitza GMFood.

- Com vas arribar a poder participar en la semifinal de GMChef?

- Un dia parlant amb Salvador Brugués, professor de l'escola d'Hostaleria de Girona, em va comentar que hi havia un concurs nou de GMFood molt interessant. De seguida m'hi vaig inscriure. Calia elaborar un vídeo amb la recepta i penjar-lo a la seva pàgina web. Gràcies a tota la gent que em va votar vaig accedir com un dels sis membres de la semifinal de Manresa i vaig quedar com a vencedor de la semifinal i, per tant, representant de Catalunya a la final. La final es va celebrar el 19 de novembre a Mas Marroch de Girona.

- La teva especialitat és la pastisseria. En aquest concurs, però, estava prohibit fer dolços. Quina va ser la teva proposta?

- Una de les bases principals per poder participar era fer servir quatre ingredients GMFood. Jo vaig optar per elaborar un còctel de gambes. Els ingredients eren gambes, ceba i salsa rosa. Em vaig inspirar en el cap de Creus i la Costa Brava, des del pi mediterrani, passant pel garum i fins als enciams de mar.

- Coneixies als teus contrincants?

- Sí, el dia abans del concurs ens vàrem reunir tots els concursants de la final per passar tota la jornada al fòrum gastronòmic de Girona, i fer junts un showcooking. L'endemà al matí ja vam anar cap al Mas Marroch del Celler de Can Roca, on se celebrava la final, per deixar les cuines a punt. Per ordre, a les quatre de la tarda vam començar a cuinar.

- Teníeu un jurat de luxe...

- Immillorable! Hi havia Joan Roca, que té tres estrelles Michelin i que ens va acollir d'una manera excepcional; Erlantz Gorostiza, amb dues; Xanty Elías, amb una. També hi havia Pere Laymon (CEO GMFood) i Jesús Terrés (periodista Gastronòmic).

- Què ha significat per a tu participar en aquest concurs?

- Participar en concursos sempre és positiu, ja que pots elaborar plats i tapes que normalment no fas, o les fas poc sovint. Per a mi els concursos són un repte, ja que suposen un gran esforç mental i físic, però és una plataforma boníssima per aprendre.

- Com valores el concurs culinari organitzat per GM Food?

- Amb això, demostren de llarg que són una de les empreses líders de l'estat, i que van molt més enllà de la venda d'aliments.

- Tens algun consell per als inexperts com jo en qüestió de cuina?

- Per experiència pròpia puc dir que, amb ganes i moltes hores les coses surten bé, cal provar i provar fins que el resultat sigui el que vols. El més important és no defallir mai, i sempre tirar cap endavant.