El municipi de l’Armentera celebra, aquest cap de setmana, la seva festa petita dedicada a Sant Martí, amb una programació que convida a tots els públics a gaudir d’una àmplia oferta, destaca la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Meritxell Ibarz. Teatre musical, concerts, sardanes i la tradicional trencada d’olles configuren un programa que aposta per reivindicar el talent de la gent del poble.

Així doncs, dissabte s’obre la programació amb l’estrena a la Sala Nova de l’obra de teatre musical La Patufeta, que comptarà amb la participació dels alumnes de l’escola de música El Gavià de l’Escala, una formació integrada per nois i noies que són de l’Armentera, explica la regidora. L’obra, que és un recull de contes tradicionals, comptarà a l’escenari amb els músics de l’escola municipal. L’actuació es farà a la sala nova, a les set de la tarda.

El mateix dia, a partir de les onze de la nit, la festa reserva un espai als més joves, amb un doble concert. Inauguraran la vetllada el grup local de l'Armentera anomenat Panxuts Beer Band, una banda de tres joves de l’Armentera, que actuen habitualment a la comarca i en aquesta ocasió ho faran al seu poble natal. En aquest sentit, la regidora explica que: «Intentem potenciar els grups locals i el producte de proximitat. Ja fa tres anys que aquest grup toca i estem molt contents que ho puguin seguir fent». El repertori de la banda inclou cançons dels anys 70, 80 i 90 que els músics del grup versionem amb el seu toc personal. La nit de dissabte la completa el grup Removida.

Trencada d’olles

L’activitat continua diumenge amb la programació dels actes més tradicionals. A dos quarts d’onze del matí, a l’església de Sant Martí, se celebrarà l’Ofici solemne i concert a càrrec de la cobla Cervianenca. La tarda continuarà amb una de les activitats que el poble de l’Armentera vol preservar dins el programa, per mantenir la tradició. Es tracta de la tradicional trencada d’olles, que es farà a les quatre de la tarda, a la plaça Catalunya, per a tots els nens i nenes. «Prèviament s’han portat les olles a l’escola, perquè siguin pintades per als alumnes», destaca la regidora. Ja per acabar, al mateix espai, hi haurà sardanes a les sis de la tarda, a càrrec de La Principal d’Olot.

Jornada de futbol infantil

Una de les activitats destacades de la programació és de caràcter esportiu. Diumenge, a dos quarts d’onze del matí, se celebrarà una jornada de futbol infantil, al camp de futbol de l’Armentera, per a tots els nens i nenes de 4 a 8 anys. L’objectiu de l’activitat és poder captar mainada perquè jugui a futbol, ha explicat la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Meritxell Ibarz. A partir de dos quarts de sis de la tarda, es jugarà un partit entre el CF L’Armentera i el CF Sant Miquel de Fluvià.