Amb un dipòsit de més de 4.000 llibres de segona mà de totes les temàtiques i per totes les edats, s'engegarà, el dissabte 17 durant tot el dia a la plaça Catalunya de Figueres, la quarta edició de la iniciativa solidària Aliments per Llibres. Capitanejada per Llibres Low Cost i amb el suport de nombrosos artistes de diferents disciplines i voluntaris, l'objectiu és aconseguir bescanviar quants més llibres es poguin per aliments que aniran, directament, al Banc dels Aliments de les comarques gironines. Destaca del programa el pregó que oferiran els escriptors Mercè Cuartiella i Jordi Casals i l'homenatge a l'animador Oriol Canals, qui va morir l'any passat i que fou també un actiu col·laborador de la proposta.

La llista de productes que es demanen enguany inclou: arròs, llegums, llet sencera, galetes, cacao soluble, conserves de tonyina o sardines, sucre, oli d'oliva o de gira-sol i tomata fregida. Aprofitant la proximitat amb el mercat de la fruita i la verdura, novament, s'acceptaran productes frescos de mercat com taronges, mandarines, pomes, cols i patates. L'any passat es va aconseguir recaptar més de 2 tones d'aliments.

Ester Marcos i Abel Granda, impulsors d'aquesta iniciativa sense ànim de lucre, van agraïr a tots els voluntaris i persones que, desinteressadament, ajuden aquell dia i des de la primera edició. Aquest any també s'hi sumaran els joves de la Xarxa de Convivència i han aconseguit el suport de l'Obra Social La Caixa per les despeses que es generen. Cal dir, però, que tothom hi col·labora de franc. Marcos va fer un prec, però, a l'Ajuntament de Figueres davant la gran feinada burocràtica que els hi ha calgut fer per disposar dels permisos necessaris: "caldria que tinguessin en compte que a l'empresa privada li és més fàcil col·laborar amb coses així que no aportar diners".