La Festa Major arriba al seu tram final. Aquest dimecres, diada de Santa Màxima, s'ha celebrat, entre d'altres el popular Festival Nàutic, que aquest any arribava amb més premis que mai. En aquest sentit, s'han repartit des d'àpats per a dues persones a restaurants locals fins a nits d'hotel, l'opció de fer diferents activitats nàutiques o vals de descompte a diferents establiments, en col·laboració amb la Unió de Botiguers i Empresaris Locals. Tot i que hi havia una mica de pluja en alguns moments, cap a 250 persones han participat al Festival Nàutic.

La novetat d'enguany era la desaparició de l'empaitada d'ànecs per a evitar polèmiques amb els animalistes. L'activitat alternativa va comptar amb setze particpants.

La jornada començava amb la tradicional cursa d'objectes flotants no identificats (ofnis), amb la participació d'un total de cinc colles. En aquesta edició, no s'ha premiat la rapidesa, sinó que només hi havia premi al ofni més original. En aquest sentit, s'ha premiat una embarcació amb forma de cotxe de bombers, que disposava de nombrosos complements, com extintors o manguera.

L'ofici soleme, seguit de tres sardanes amb la cobla orquestra internacional Maravella, tancava les activitats del matí, donant pas a una programació de tarda que inclou l'espectacle familar "El carreró de les bruixes", a càrrec de PocaCosa Teatre; el concert i ball de Tarda, amb l'orquestra Maravella; una nova sessió de les visites guiades a Empúries; la presentació del primer equip del futbol club l'Escala i una nova audició de sardanes.

La Festa Major s'acaba aquest dijous. De bon matí hi ha jocs infantils a la plaça Catalunya (10.30h). A les 17h, un nou espectacle infantil, a la Platja, seguit d'una audició de sardanes (19h), les havaneres i cançons de taverna del duet Xalem (20.45h, Alfolí de la Sal) i els focs d'artifici i el ball de fi de festa (22h, la Platja).