Sánchez parla amb Netanyahu i li demana un alto el foc humanitari a Gaza

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha mantingut aquest diumenge una conversa telefònica amb el seu homòleg israelià, Benjamin Netanyahu

Ricardo Mir de Francia

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha mantingut aquest diumenge una conversa telefònica amb el seu homòleg israelià, Benjamin Netanyahu, en la qual li ha reiterat la condemna als atacs terroristes de Hamàs contra Israel i el seu dret a defensar-se mentre li ha demanat que l’ajuda humanitària arribi a la població de Gaza de manera «suficient i sostinguda».

El cap de l’Executiu en funcions ha recalcat a Netanyahu que Israel té dret a defensar-se de Hamàs «dins dels límits del dret internacional i humanitari» i li ha reiterat la seva solidaritat amb les famílies de les víctimes. «Els ostatges han de ser alliberats immediatament i sense condicions», li ha traslladat al seu homòleg, segons ha explicat en un missatge publicat a la xarxa social X.

Alto el foc humanitari

Així mateix, li ha expressat la seva «profunda preocupació» per la protecció de tots els civils i la necessitat que l’ajuda humanitària arribi a la població de Gaza «de manera suficient i sostinguda», i ha fet una crida a un «alto el foc humanitari». «S’ha d’evitar que el conflicte s’estengui a la resta de la regió. Hem d’abordar una solució definitiva per a la pau, basada en la solució de dos Estats, Israel i Palestina, que coexisteixin en pau i seguretat», ha afegit.