Almenys 71 persones han acabat detingudes després de les manifestacions del passat dissabte a França per protestar contra les noves mesures anunciades pel Govern del president, Emmanuel Macron, contra la pandèmia de coronavirus, segons ha informat aquest diumenge el Ministeri de l'Interior francès.

Així mateix, les protestes han acabat amb 29 agents ferits. Cap manifestant ha hagut de rebre atenció mèdica, segons han informat les autoritats en un comunicat que ha recollit l'agència MAP.

Les marxes, que han tingut lloc a les principals ciutats del país, com París, Marsella, Lió, Montpeller, Nantes i Rennes, entre d'altres, es van convocar després que l'Executiu imposés la vacunació de tots els treballadors sanitaris i l'ús d'un certificat sanitari per fer determinades activitats.

La policia estima que més de 160.000 persones s'han sumat a les manifestacions malgrat el risc que suposa de contagiar-se de covid-19.

A París, on han sortit al carrer unes 11.000 persones, s'han registrat enfrontaments amb les forces de seguretat als voltants dels camps Elisis, cosa que ha portat els agents a fer ús de gasos lacrimogens i canons d'aigua contra els manifestants. Les manifestacions a la capital francesa han acabat amb 71 detinguts.