La cadena nord-americana de menjar ràpid McDonald's ha cessat aquest diumenge al seu director executiu, Steve Easterbrook, per mantenir una relació sentimental amb una empleada, el que viola la política de la companyia, segons ha indicat la mateixa empresa.

La junta administrativa ha sostingut que Easterbrook hauria "demostrat tenir mal judici" a l'hora d'embarcar-se en una relació d'aquestes característiques, segons recull un comunicat difós per l'empresa.

En un correu electrònic enviat als treballadors de McDonald's, Easterbrook, de 52 anys, ha assegurat estar penedit i ha destacat que "es va tractar d'un error". "Tenint en compte els valors de l'empresa, estic d'acord amb el consell d'administració respecte al fet que és hora de marxar", ha afirmat.

La sortida de Easterbrook, que va liderar McDonald's des de 2015, és una de les més importants en el món corporatiu nord-americà dels últims anys per relacions considerades inapropiades.

L'escrutini als executius i el seu tracte cap als empleats s'ha intensificat en el marc del moviment 'Me Too', que ha tret a la llum nombrosos casos d'assetjament sexual en l'àmbit laboral.

Chris Kempczinski, de 51 anys, ha estat nomenat nou director executiu de la companyia amb efecte immediat i passarà a formar part també de la junta administrativa, segons ha informat la cadena de televisió CNN.