Almenys 165 persones han estat detingudes en el marc dels enfrontaments que s'han produït aquest dimecres entre policies i manifestants en les protestes que sindicats i 'armilles grogues' han convocat a París per commemorar l'1 de maig.

Milers de persones han marxat per la capital francesa en un ambient festiu fins que han arribat a l'altura de Montparnasse. Al restaurant La Rotonde, on Emmanuel Macron va celebrar la seva victòria a les eleccions presidencials de 2017, han esclatat els enfrontaments.

Un grup de manifestants que, segons el diari francès 'Le Figaro', pertanyerien al Bloc Negre dels anticapitalistes francesos han llançat des de dins de la multitud objectes a la policia, que ha respost amb gasos lacrimògens, granades atordidores i bales de goma.

El secretari general de la CGT, Philippe Martinez, ha denunciat la infiltració d'aquests encaputxats de negre a les manifestacions del Dia del Treball. Els disturbis han estat de tal magnitud que el líder sindical, que ha rebut el cop d'un pot de gas lacrimogen, ha hagut de cancel·lar la seva compareixença i abandonar el lloc de la manifestació.

Les autoritats franceses ja havien advertit que uns 2.000 membres dels Blocs Negres, tant francesos com de la resta d'Europa, podrien irrompre en les tradicionals marxes sindicals de l'1 de maig.

La Prefectura de París ha informat que al voltant de les 13 h hi havia un total de 165 detinguts i s'havien realitzat més de 9.000 controls preventius.

La líder ultradretana Marine Le Pen, que ha aprofitat la jornada per retre homenatge a Joana d'Arc, ha acusat el Govern de "fer tot el possible perquè els manifestants d'extrema esquerra segueixin deteriorant" la situació de seguretat.

Les mobilitzacions s'han produït dies després que Macron anunciés una rebaixa fiscal de 5.000 milions d'euros com a part del "pla nacional" que va prometre per donar resposta al descontentament social que han posat en relleu els 'armilles grogues'.