El president francès, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dilluns al seu homòleg rus, Vladímir Putin, al Palau de Versalles en una trobada que pretén servir per llimar asprors en unes relacions diplomàtiques amb profundes diferències, en particular sobre els conflictes a Síria i Ucraïna.

Putin ha arribat després de les 14.15 locals (12.15 GMT) amb una mica més de mitja hora de retard sobre el programa inicial al pati del Palau de Versalles, en la primera visita d'un cap d'Estat estranger al nou president francès.

Allà l'esperava Macron, amb el qual després de donar-se una encaixada de mans cordial ha entrat a l'interior de l'edifici per a una primera entrevista i un dinar de treball que acabarà amb una compareixença de tots dos polítics davant la premsa.

La d'aquest dilluns és la primera visita oficial d'un cap d'Estat estranger durant el mandat del nou president francès, que va assumir el poder el passat dia 14, després d'haver guanyat les eleccions una setmana abans.

En lloc de l'ambient oficial del Palau de l'Elisi, residència oficial del cap de l'Estat, Macron va optar per tenir com a escenari per a la cita la qual va ser la cort dels reis de França.

El motiu va ser una exposició que s'inaugura sobre la visita realitzada allà pel tsar Pere el Gran en 1717 i sobre els 300 anys de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

Una vegada que els dos mandataris recorrin l'exposició aquesta tarda, Putin es desplaçarà a París per visitar la nova catedral russa ortodoxa de la Santa Trinitat al costat del Quai Branly.