El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha assumit avui l'autoria de l'atemptat de Manchester en afirmar que un "soldat del califat" va col·locar "diversos paquets bomba" en diverses concentracions de "creuats" a la ciutat britànica.

En un comunicat, l'autoria del qual no ha pogut ser comprovada, i difós a través de Telegram, l'EI va indicar que va detonar els paquets col·locats al Manchester Arena, on van morir 22 persones, entre ells diversos nens, i altres 59 van resultar ferides.

El grup gihadista ha afirmat que l'atac és una "venjança de la religió de Déu" i que té per objectiu "terroritzar als politeistes", en referència als cristians, i també ho ha justificat com una "resposta a les seves agressions contra les cases dels musulmans ".

La nota ha xifrat en 30 els morts i en 70 els ferits, i ha amenaçat que "el que ve serà més fort, més intens, contra els adoradors de la creu i els seus aliats".

L'atemptat va ser perpetrat poc després de les 21.35 GMT a la sortida d'un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande, fora del recinte de l'estadi, quan la gent estava abandonant el lloc.