El candidat socioliberal a la Presidència de França, Emmnauel Macron, amplia el seu avantatge respecte a l'ultradretana Marine Le Pen segons els sondejos que s'han fet públics aquest divendres, l'últim dia de campanya electoral.

D'acord amb un sondeig encarregat per la televisió 'BFMTV' i efectuat dijous, un dia després del debat televisiu dels dos candidats, Macron obtindria el 62% dels sufragis, tres punts més que en el passat estudi efectuat dimarts, el dia abans del cara a cara.

Al 24% de vots que va tenir en la primera volta, Macron sumaria el 45% dels que van votar pel conservador François Fillon, el 54% dels que ho van fer per l'esquerrà Jean-Luc Mélenchon, i el 72% dels que van donar suport al socialista Benoît Hamon.

Le Pen, que va obtenir el 21,3% el 23 d'abril, tindria el 38% dels sufragis diumenge que ve, gràcies al fet que obtindria un 32% dels vots de Fillon, un 14% dels de Mélenchon i un 7% dels de Hamon.

Un altre sondeig, presentat per la radiotelevisió pública, augura un 61,5% vots per a Macron, una progressió de 2,5 punts respecte al començament de setmana.

Els instituts demoscòpics que van realitzar les dues enquestes van assenyalar que anticipen un descens de la participació si es compara amb la del passat dia 23. El primer sondeig la situa en el 68%, deu punts menys que a la primera volta, i el segon en el 76 %.