El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que els eurodiputats puguin utilitzar el català en els plens i ser traduïts a totes les llengües oficials, i alhora ha assegurat que aquesta mesura no suposaria un gran despesa.

"Ens agradaria que algun dia els diputats catalans en el ple del Parlament Europeu puguin també parlar en català i que aquesta intervenció en català es tradueixi a les altres llengües oficials i de treball de la Unió Europea", ha explicat a la premsa a Brussel·les (Bèlgica), a on ha viatjat en visita oficial.

Mas ha defensat que donar aquest pas "gairebé no costaria diners" perquè afirma que la majoria dels intèrprets espanyols a l'Eurocambra ja parlen català.

Sobre les possibilitats que prosperi l'ús del català en l'Eurocambra, Mas s'ha mostrat "optimista" perquè veu en el nou president del Parlament europeu a algú que "creu en això".

"El pas del temps ens va donant la raó i ens ajuda i, a més, hem d'anar buscant aliances amb altres àmbits perquè es pugui fer de la forma més natural possible", ha afegit.

Amb tot, ha mostrat prudència a l'hora d'apuntar que s'ha intentat "moltes vegades" el "reconeixement de la personalitat pròpia de Catalunya fora de Catalunya" i no sempre s'ha aconseguit.

El president de la Generalitat també ha aclarit que en el seva visita a la institució europea no ha inclòs una trobada amb el vicepresident de l'Eurocambra i eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras perquè aquest manté la seva "oposició absoluta i total al reconeixement" del català.

"Se li ha accentuat aquest criteri d'oposició rotunda i radical en el tema del català. No comptem amb el senyor Vidal-Quadras des del punt de vista de l'ajuda, sabem que intentarà obstaculitzar-ho si pot", ha argumentat Mas, per després assenyalar que hi ha altres veus "més raonables" dins del Partit Popular.