El destacat dirigent opositor Mohamed el-Baradei ha declarat aquest divendres que Hosni Mubarak ha "perdut el seu legitimitat" i ha recomanat al president egipci que "escolti la veu del poble" i se'n vagi "amb dignitat".

Alhora, ha proposat que, després de l'enderrocament del mandatari, es constitueixi un govern de coalició amb la missió de convocar "eleccions lliures" i va negar que el país es converteixi en una "teocràcia" en mans dels Germans Musulmans.

"Tot el món vol que Mubarak se'n vagi, ha perdut tota la seva legitimitat", ha declarat El-Baradei a la cadena de televisió Al-Jazira amb motiu de la celebració de l'anomenat 'Dia de la Partida', la massiva manifestació convocada per a aquest divendres per exigir la immediata dimissió de Mubarak.

"El poble li ha retirat el suport", ha prosseguit. "Mubarak és un militar i ha de saber quan ha arribat el moment de retirar-se", ha afegit. "Ha arribat l'hora que Mubarak escolti el seu poble, que se'n vagi amb dignitat", ha manifestat. "Els egipcis poden ser pobres, però són intel·ligents", ha assegurat El-Baradei.

"Volem construir un nou Estat basat en la democràcia i en el respecte als drets humans", ha afirmat. "Aquesta marxa per la llibertat no conclourà fins que Mubarak se'n vagi", ha assegurat. "En els pròxims dies continuarem amb les protestes, el país estarà paralitzat fins que Mubarak se'n vagi", ha afegit .

Respecte al futur del país, El-Baradei va proposar que, una vegada que Mubarak abandoni el poder, es constitueixi "un govern de coalició que convoqui eleccions lliures". En tot cas, El-Baradei ha assegurat que "no hi haurà una teocràcia a Egipte" i ha negat que els Germans Musulmans vagin a obtenir el poder. "Ni tan sols són majoritaris a Egipte", ha afirmat.