La policia alemanya ha obert una investigació per tal de reconstruir els fets que van desencadenar, aquest dissabte, l'allau humana al festival de música electrònica Love Parade a Duisburg. De moment, la tragèdia ha provocat 19 morts i més de 300 ferits, entre ells tres joves espanyols. Els investigadors de la policia i els organitzadors del festival han anunciat la investigació en una roda de premsa on han assegurat que estan intentant trobar totes les respostes a la tragèdia. 'Actualment estem treballant amb els organitzadors en la recollida de proves amb vistes a la reconstrucció del fets, però això requerirà molt temps', ha dit el portaveu de la policia Christoph Gilles.

Alguns testimonis apunten a que alguns joves van intentar entrar al recinte a través d'una escala d'emergència i que quan van caure damunt de la gent que intentava entrar per la via normal es va desencadenar el pànic.

El caos es va produir al túnel d'entrada a una antiga estació de ferrocarril després que els membres de seguretat prohibissin l'entrada a un recinte que ja estava ple. 'Pel que sembla alguns van intentar arribar a la zona del recinte enfilant-se a través d'una rampa i van caure', ha assegurat el responsable de la seguretat i emergències a Duisburg, Wolfgang Rabe, a la televisió ARD. 'Encara que no està confirmat, això podria haver causat el pànic', ha afegit.

Després de l'accident, el festival no es va aturar ja que les autoritats temien més situacions de pànic. 'Alguns van ser aixafats contra les parets del túnel, tothom volia entrar, sortir, escapar, hi havia pànic i la gent no sabia que fer', va narrar una noia al canal WDR.

Al festival hi havia un total d'1.400.000 persones.