Dues noies de 22 anys i veïnes de Tarragona i Cambrils són les dues víctimes mortals espanyoles de l'allau humana al festival Love Parade de Duisburg, Alemanya, segons han confirmat a l'ACN fonts del Ministeri d'Exteriors.

Es tracta de Clara Zapater, de Tarragona i estudiant de Psicologia, i Marta Acosta, de Cambrils i estudiant de Filologia Anglesa. Les dues noies gaudien d'una beca del programa Erasmus a la Universitat de Münster, al nord-oest d'Alemanya i a uns 80 quilòmetres de Duisburg.

Les famílies de les dues víctimes han viatjat aquest diumenge cap a Alemanya per tal d'identificar els cadàvers i realitzar el tràmits per a la repatriació dels cossos, segons han assenyalat fonts diplomàtiques.

Els municipis de Cambrils (Baix Camp) i Tarragona han expressat aquest dilluns el seu condol a les famílies i amics de Marta Acosta i Clara Zapater, les dues estudiants veïnes d'aquests municipis que dissabte van perdre la vida en una allau humana al festival Love Parade de Duisburg, a Alemanya. La Universitat Rovira i Virgili (URV), on estudiava Acosta, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on era alumna Zapater, també han expressat el seu condol i el suport a les famílies. La URV, que ha decretat dos dies de dol institucional, ha explicat que un altre estudiant de la Universitat tarragonina també es trobava al festival en el moment de l'allau, tot i que va poder sortir-ne sense problemes.

La mort de les dues joves catalanes el dissabte passat en l'accident ocorregut al festival musical que tenia lloc a Duisburg (Alemanya) ha consternat les poblacions de Tarragona i Cambrils –els dos ajuntaments han fet públics comunicats oficials de condol-. El tràgic accident provocat per una allau humana va causar la mort de dinou persones, entre les quals es trobaven Marta Acosta i Clara Zapater. Les dues joves, de 22 anys, que estaven fent el quart curs dels seus estudis a la Universitat de Münster –a tan sols 100 quilòmetres de Duisburg-, ja havien acabat el període d'estada d'Erasmus i tenien previst tornar a casa aquest estiu.

La jove de Cambrils, Marta Acosta, estudiava Filologia Anglesa i havia demanat allargar el període d'estada a Münster. La Marta, a més, era professora de vela al Club Nàutic de Cambrils. La tarragonina Clara Zapater estudiava Psicologia a la UAB i estava cursant a Alemanya quart de carrera, l'últim curs per acabar els seus estudis.

En una compareixença feta aquest dilluns al matí, el director del Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys de la URV, Joaquín Romero, i el degà de la Facultat de Lletres de la Universitat, John Style, han expressat el seu condol per la mort de l'estudiant Marta Acosta, a qui han definit com una 'molt bona estudiant' i una noia 'alegre i molt participativa en les classes'´. A més, també s'han mostrat molt afectats per la mort de Clara Zapater, filla de l'exsíndic de greuges de la URV, Francisco Zapater. Segons Style, Zapater és 'una persona molt estimada' a la comunitat universitària.

La URV, que es va posar en contacte amb les famílies aquest cap de setmana, ha decretat a partir d'aquest dilluns dos dies de dol institucional. Romero ha donat a conèixer que un altre estudiant de la URV que està a la Universitat de Münster amb una beca Erasmus també va assistir al Love Parade, tot i que afortunadament 'va poder sortir sense problemes'. Segons ha explicat el noi a la URV, l'allau es va produir de forma 'molt ràpida' i va ser llavors quan al grup d'amics d'aquest estudiant 'va perdre el contacte amb la Marta i la Clara'. Romero ha assegurat que el jove està 'molt afectat' per l'ocorregut.

Per la seva banda, tots els grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona han decidit fer un minut de silenci aquest dimarts a dos quarts de nou del matí, abans del ple municipal, per recordar les dues joves. La portaveu del govern local, Begoña Floria, ha recordat que el consistori s'ha posat a disposició de la família de Clara Zapater per a 'qualsevol tràmit o assessorament que necessiti'. Floria també ha destacat que el pare de la Clara, Francisco Zapater, és un conegut advocat tarragoní, 'molt estimat per la ciutat', de manera que 'tot Tarragona està de dol'.

Finalment, el president de CiU, Artur Mas, també ha volgut expressar el seu condol a les famílies de les dues joves, durant la visita que el líder convergent ha fet aquest dilluns al Vendrell.