L’històric Cafè Royal de la plaça Independència de Girona canvia de mans

El grup Boira es desprèn del segon local de la plaça en pocs mesos

El propietari del grup König, Marc Parals, passa a gestionar directament l’establiment com a «repte personal» i per recuperar el local com a cafeteria "referent"

Es mantindrà el nom i s'oferiran cafès, cerveses, refrescos i sucs

L'entrada del Cafè Royal de la plaça Independència, aquest dimecres.

L'entrada del Cafè Royal de la plaça Independència, aquest dimecres. / ANIOL RESCLOSA

Tapi Carreras

L’històric Cafè Royal de la plaça Independència de Girona ha canviat de mans. El grup Boira s’ha desprès del segon local de la plaça que, des del 19 de juny, ha passat a gestiona el propietari del grup König, Marc Parals. Parals ha deixat clar que «es tracta d’un repte personal» desvinculat al grup de restauració que encapçala i que l’objectiu és recuperar el Cafè Royal com a «cafeteria i cerveseria de referència» de la capital gironina.

En aquest sentit ha explicat que l’establiment, situat al número 1 de la plaça Independència, mantindrà el nom que ha tingut fins ara: Cafè Royal. Marc Parals també ha indicat que al local no s’hi vendran hamburgueses ni patates braves sinó que s’hi serviran cafès, refrescos, sucs i cerveses, tal com s’estava fent fins ara. Recentment s’han fet alguns retocs interiors al local situat en una cantonada de la plaça a tocar del carrer Santa Clara i d’Anselm Clavé. Abans d’acabar l’any, es preveu redefinir una mica l’estil interior de la cafeteria però sempre conservant l’estil i l’essència del Cafè Royal històric, segons ha remarcat Parals.

Amb el canvi de propietari, el grup Boira s’ha desprès, en pocs mesos, dels dos locals que gestionava en diferents punts de la plaça Independència. A més a més del Cafè Royal, l’altre era el restaurant Boira, situat en una altra cantonada. En concret al costat del pont de Sant Agustí. Aquest el va adquirir el grup Enjoy It que també va obtenir els locals situats a banda i banda del restaurant amb vistes privilegiades al riu Onyar: la gelateria La Bombonera i una sucursal del BBVA.

Amb aquests moviments, s’entén que la intenció del grup Boira seria anar potenciant la marca CasaMoner, especialitzada en la venda de pa de qualitat, cafeteria i venda de pastissos, que mica a mica es va expandint per arreu del territori amb una vintena d’establiments en detriment dels locals de restauració molt centrat a la capital gironina.

Canvis a la plaça

La plaça Independència està vivint un canvi de propietats, amb el rentat de cara del Cafè Royal, la futura obertura de l’Enjoy It i la recent inauguració del restaurant del grup empordanès Txots d’inspiració basca, que també està situat en una cantonada de la plaça, on hi havia el restaurant la Riba, tant pel que fa a la versió asiàtica com mediterrània. Exactament al punt de la plaça on hi desemboca el passeig Canalejas. Tot i aquestes novetats es manté, això sí, el predomini de locals de restauració i de begudes a tota la plaça, amb els baixos de pràcticament tots els edificis ocupats per bars, restaurants i cafeteries, a excepció d’un espai ocupat per una entitat bancària i d’uns baixos que fa anys que estan tancats després d’un llarg litigi.