Junts i Esquerra aposten per la continuïtat al govern de la Diputació de Girona

Miquel Noguer seguirà essent el president de la Diputació de Girona, mentre que Pau Presas en serà el vicepresident. 

Ambdues formacions acorden mantenir la línia de treball de l’anterior mandat i Junts es farà càrrec de XALOC, mentre que ERC de Dipsalut. 

El ple de la Diputació en la darrera sessió d'aquest dimarts

El ple de la Diputació en la darrera sessió d'aquest dimarts / Diputació de Girona

Emporda.info

Amb tots els ajuntaments de la demarcació constituïts, i amb la celebració imminent dels plens de constitució dels consells comarcals, Junts i Esquerra Republicana han fet públics més detalls sobre el pacte entre ambdues formacions pel qual governaran la Diputació de Girona durant el proper mandat 2023-27.

El fins ara president de la Diputació i reescollit com alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (Junts), tornarà a ocupar el càrrec de president de l’ens, mentre que també renovarà càrrec el fins ara vicepresident primer i nou alcalde de Cassà de la Selva, Pau Presas (ERC). 

Així mateix, l’acord entre Junts i Esquerra manté la línia del mandat anterior i preveu que dues vicepresidències siguin per Junts i dues per Esquerra. En aquest sentit, es crearan quatre comissions informatives presidides pels vicepresidents molt similars a les actuals: D’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local, presidida per Pau Presas. Una segona de Cultura, Noves Tecnologies i Esports, en mans de Junts, la tercera; d’Acció Social i Salut Pública, amb educació i joventut, per ERC, i la quarta de Territori i Sostenibilitat en mans de Junts.

Pel que fa als dos principals organismes autònoms de la Diputació, les formacions han apostat per la continuïtat i Junts seguirà al capdavant de XALOC, mentre que ERC continuarà al càrrec de Dipsalut. Noguer, com a president de la corporació, serà també el president del Patronat de Turisme i el Consorci d’Aigües Girona Costa Brava.

El repartiment del cartipàs serà similar al que ja hi hagut durant aquesta legislatura i es concretarà en el ple de cartipàs que està previst que se celebri a final de mes.