23 de abril de 2021
23.04.2021
L'Empordà

Educació es fa enrere de la destitució de la directora de l'Escola d'adults de Girona

El departament canvia la resolució de «falta greu» a «falta lleu» i la responsable del centre continuarà en el càrrec amb una «amonestació»

24.04.2021 | 06:30
La seu del CFA Girona - Escola d'adults.

L'expedient obert el passat juliol a la directora del CFA Girona - Escola d'Adults no acabarà amb la seva destitució tal com, en un primer moment, s'havia proposat des del Departament d'Educació. Després de mesos de mobilitzacions de la «Comissió de suport al CFA Girona» i de l'entorn del món educatiu gironí, el departament ha decidit que «no aplicarà la sanció prevista, desproporcionada i injusta, i el cas ha acabat quedant-se en una falta lleu d'amonestació» segons es va fer públic ahir al matí des de la comissió.

L'expedient arrenca ara fa més d'un any, el febrer del 2020, quan inspecció va denunciar que el centre cedia una aula a un grup d'alumnes que s'havien organitza, contractant una professora externa, per fer classes d'unes assignatures optatives de cara a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys.

Una pràctica que, segons han mantingut des de l'entorn del CFA era «habitual des de fa anys» i «coneguda pel departament», però que després de la visita d'inspecció va derivar en l'expedient del passat juliol. Unes diligències que van acabar amb la proposta de destitució de la directora del CFA Girona.

«Nombroses accions»

Des de la comissió van recordar ahir les «nombroses accions» que s'han fet en els últims per oposar-se al que entenien que «no era només un atac a la directora, sinó al centre i a la formació d'adults». Aquesta setmana, la directora ja ha rebut la resolució definitiva en què, després dels diferents recursos presentats, «la falta ha passat de greu a lleu i la sanció final és la d'amonestació».

«Hauríem volgut que es retirés l'expedient, però estem satisfets d'haver arribat fins aquí i que es tiri enrere la destitució, una destitució que era totalment injusta i que es carregava un model de centre que fa més de 40 anys que defensem», van reiterar des de la Comissió de suport al CFA Girona que, al llarg dels últims mesos, ha rebut nombroses adhesions del món educatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook