13 de febrer de 2021
13.02.2021
L'Empordà

Girona instal·la semàfors acústics per a persones invidents en sis punts més

La ubicació dels aparells s'ha consensuat amb l'ONCE i al municipi ja hi ha 131 passos amb aquest sistema

13.02.2021 | 06:30
Actuació recent en un semàfor.

L'Ajuntament de Girona ha instal·lat semàfors acústics per a les persones invidents en sis punts més de la ciutat, i ja hi ha un total de 131 passos de vianants que compten amb aquest sistema. Els darrers aparells s'han col·locat a les cruïlles del carrer de la Séquia amb la Gran Via de Jaume I; del passeig d'Olot amb el carrer del Montnegre; de la rambla de Xavier Cugat amb l'avinguda de l'Amical Mauthausen i el carrer de Fontajau; de l'avinguda de Lluís Pericot amb els carrers de Sant Salvador d'Horta i del Marquès de Caldes de Montbui; i als passos de vianants del passeig d'Olot, davant el centre educatiu FEDAC Sant Narcís, i de la carretera de Taialà, davant l'escola de Taialà (entre els carrers del Cervino i de Josep Maria Prat i Roca).

La ubicació dels semàfors s'ha consensuat amb l'ONCE i persones afiliades. Elcontracte, adjudicat a la Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA. (SECE - Banyoles), és de 18.584 euros .

D'altra banda, se segueix col·locant paviment podotàctil en parades d'autobús per a les persones invidents. Per ara, s'han adaptat les dues parades de l'avinguda de Ramon Folch, la de la plaça del Marquès de Camps i les del col·legi La Salle. Properament, s'actuarà a Jaume I i a l'institut Santiago Sobrequés i Vidal, al carrer del Migdia.

A l'avinguda de Ramon Folch, a banda d'adaptar la parada, s'ha aprofitat per fer els encaminadors al llarg de tota la rambla. Es tracta d'una franja direccional amb paviment de quatre ratlles que travessa la vorera per facilitar el desplaçament de les persones invidents.

A més, tant en aquest punt com en els previstos a Jaume I, s'ampliaran les voreres i s'instal·larà senyalització podotàctil en els passos de vianants preparats amb aquest sistema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook