L'Espai Gironès renova el certificat que emet l'empresa Bureau Veritas, després de fer una auditoria dels procediments de seguretat implantats. En un comunicat expliquen que el 2020 van invertir fins a 190.000 euros per garantir-hi la màxima seguretat, i indiquen que entre gener i maig destinaran 135.000 euros més al mateix fi. En total, suposa una inversió de 325.000 euros. Des del centre comercial defensen que amb el certificat «es reafirma com a garantia de màxima seguretat en el context de pandèmia».

Des del centre comercial critiquen que «no s'entenen les mesures que ha adoptat el Govern de tancament dels centres comercials, exceptuant els serveis essencials». «Sempre s'ha complert amb tot el que s'ha demanat des de la Generalitat, i ho volem seguir fent», remarca el seu gerent, Pau Jordà. I demana que «s'acabi la discriminació i que se'ns tracti com a la resta de comerç».

Les mesures aplicades al centre inclouen control del flux de trànsit i d'aforament, reforç de la neteja i desinfecció, regulació dels ascensors, dispensadors de gel hidroalcohòlic, controls de l'estat de l'aire i la temperatura, entre d'altres. Argumenten que les mesures han estat respectades pels visitants «en tot moment».

A més, apunten que «per tal d'augmentar la confiança d'empleats, clients, proveïdors, i altres parts interessades en els centres comercials en la seguretat del centre comercial, l'Espai Gironès ha estat certificat per Bureau Veritas».

800 treballadors afectats

De fet, el tancament afecta uns 800 treballadors, de forma directa, a l'Espai Gironès, i un nombre important de llocs de feina indirectes, petits empresaris, comerç local i altres cadenes.

Per això, els comerços que s'hi ubiquen han dut a terme diferents protestes en contra de les mesures restrictives del Govern.