La Regió Sanitària Girona ha confirmat aquest dimarts, 17 de març, la mort de la primera persona afectada per Coronavirus SARS-CoV-2, un home de 79 anys amb patologies prèvies que estava ingressat en un centre de salut. A hores d'ara, a la demarcació hi ha un total de 103 persones amb Coronavirus SARS CoV-2, dels quals, 21 són professionals sanitaris dels diferents centres de salut, tant hospitals com atenció primària.

Relacionades

Tots els hospitals de la Regió han adoptat mesures extraordinàries per fer front al COVID-19, com ara anul·lar aquelles intervencions quirúrgiques que són demorables, així com l'activitat ambulatòria i limitar la presència d'usuaris als seus centres. També tenen preparats els seus plans específics per fer front al previsible augment de casos de SARS CoV-2.

Els centres d'atenció primària també potencien l'atenció telefònica enlloc de la presencial i només s'atenen les urgències i les consultes que no es poden esperar. Des d'ahir s'han tancat un centenar de consultoris locals arreu de la Regió Sanitària de Girona que feien atenció més puntual, amb l'objectiu de replegar els professionals assistencials als centres més grans. Aquest fet, també permet ser més eficients en la gestió dels equips de protecció individual.

Es comencen a processar les primeres mostres al Laboratori Clínic Territorial ICS Girona

Es comencen a processar les primeres mostres al Laboratori Clínic Territorial ICS Girona

Per altra banda, avui s'han començat a processar les primeres mostres al Laboratori Clínic Territorial de l'Institut Català de la Salut a Girona. L'objectiu és que aquest laboratori pugui donar cobertura a la majoria de necessitats analítiques generades pel Coronavirus SARS-CoV-2 malgrat que aquesta implantació serà progressiva en funció de les necessitats i disponibilitat del material necessari per al processament de les mostres.

Des de la Regió Sanitària es vol transmetre un missatge de serenor a la població, en tant que els professionals i els centres estan preparats pel previsible augment de casos de Coronavirus SARS-CoV-2. Amb tot, es reiteren els missatges a la població de quedar-se a casa, pel bé individual i col·lectiu.