L'Ajuntament de Salt ha augmentat la freqüència de la recollida d'escombraries amb l'objectiu de «continuar adaptant el servei a les necessitats de la vila». Les millores introduïdes afecten totes les fraccions així com la recollida porta a porta comercial. Els canvis s'executaran gràcies a l'increment en 187.037 euros del pressupost municipal que es destina a la partida específica de recollida d'escombraries, un augment del 17,4% respecte a l'exercici 2019.

Concretament, la freqüència de la fracció de vidre s'ha incrementat de 3 a 4 dies a la setmana mentre que la de paper i cartró passa de 2 a 3. Per la seva banda, el servei diari de la fracció de rebuig augmenta en dues hores i es realitza durant 8 quan fins ara se'n dedicaven 6.

Per tal de poder dur a terme de forma eficient aquests canvis, es comprarà un nou vehicle. Cal destacar també la instal·lació de 22 contenidors més distribuïts a diversos punts del municipi. «A les millores introduïdes durant el darrer any ara apostem per aquest increment de les freqüències així com la compra d'un nou camió per reforçar tot l'increment de feina que es durà a terme», explica l'alcalde, Jordi Viñas.

El regidor de Serveis Urbans, Josep Valentí, afegeix que durant els darrers mesos han fet una prova amb aquest augment de freqüències. «Els resultats han estat satisfactoris i, per aquest motiu, aplicarem els canvis», expica.

Increment del porta a porta

L'augment de les freqüències també inclou el porta a porta comercial i, en aquest sentit, la recollida del cartró ha allargat la ruta i ja arriba a més de 246 comerços quan inicialment hi participaven 135. Aquesta millora s'ha consolidat amb la incorporació d'un nou operari i un camió compactador. La recollida comercial de vidre també s'ha incrementat i dels 59 comerços inicials amb els quals es va posar en marxa el servei l'any passat, en aquests moments ja es treballa amb 98 establiments.