Guanyem Girona avisa que el contracte de neteja serà un «nou nyap» si el govern el vol fer sol i de forma unilateral. La formació recorda que aquest 2020 s'acaba la pròrroga contractual concedida a Girona + Neta, l'empresa encarregada de la neteja i la gestió de residus a la ciutat. Des de Guanyem valoren negativament la gestió del servei i per això la regidora Laia Pèlach anuncia que plantejaran una proposta alternativa a la resta de grups municipals per treballar conjuntament en el nou model.

«Si Marta Madrenas i Eduard Berloso no tenen voluntat de treballar plegats es pot acabar signant un nou contracte ple de defectes i que ens hipotequi per molts anys», afirmar Pèlach, en un comunicat. És per aquest motiu que demanen al govern que «s'assegui a treballar amb tota l'oposició quan abans millor» perquè no acceptaran que «vinguin a última hora amb una proposta ja feta».

En aquest sentit, la regidora planteja una taula tecnicopolítica que permeti «establir unes bases estratègiques que posin al centre de la qüestió la necessitat de gestionar eficientment els residus a llarg termini». En aquest punt Pèlach recorda que una mala gestió del reciclatge pot comportar augments de taxes «que acaben pagant totes les gironines i gironins».

«Actualment l'empresa no assoleix ni els mínims de neteja que serien desitjables ni ofereix un servei que permeti un reciclatge eficient a la ciutat», afirma Pèlach. Per Guanyem, el nou contracte és «un dels grans projectes de futur de la ciutat». En aquest sentit, la regidora subratlla que el marge de millora en el futur contracte respecte a l'actual és «immens».

Finalment, des de Guanyem destaquen que és important que els treballadors de Girona + Neta «no paguin la mala gestió de l'empresa». Asseguren que vetllaran perquè es respectin els drets dels treballadors.