23 de octubre de 2019
23.10.2019
Girona

Creu Roja distribueix més de 393 tones de d'aliments

El 90% de les persones beneficiàries vivia en situació de pobresa extrema i el 52% estava a l'atur de llarga durada

23.10.2019 | 12:41
Creu Roja distribueix més de 393 tones de d'aliments

Creu Roja distribuirà durant el pròxim mes, 393.668,36 de quilos i litres d'aliments entre persones vulnerables dins de la segona fase del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària. Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, inclou la distribució total d'1.180.000 quilos d'aliments.

La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització. Des dels centres d'emmagatzematge de les dues organitzacions es distribuirà a 28 organitzacions associades de repartiment, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

En aquesta segona fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja treballarà amb 28 entitats participants i, en total, Creu Roja repartirà aliments a més de 8.500 persones.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. A la "cistella d'aliments" d'aquest any s'han fet actualitzacions i s'han incorporat algunes novetats. Els aliments que es lliuraran són: cigrons cuits, pasta alimentària espagueti, macedònia de verdures en conserva, pera i macedònia de fruites en conserva, tonyina i sardines en conserves, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook