23 de abril de 2019
23.04.2019

Els ve´ns de Germans SÓbat estan satisfets amb el projecte de reforma de la plaša

L'espai p˙blic guanyarÓ mÚs zona d'esbarjo i es reduirÓ el trÓnsit d'aquest indret Els treballs duraran sis mesos i tenen un cost de 385.254 euros

23.04.2019 | 06:30
Imatge virtual de la futura plaša dels Germans SÓbat.

La plaça dels Germans Sàbat de Girona serà més peatonal, tindrà una parada d'autobús i una zona d'aparcament. Aquesta setmana, l'Ajuntament va informar als veïns del barri sobre els detalls del projecte de reforma d'aquest espai públic, que té un cost de 385.254 euros. Una transformació que ha estat molt ben rebuda pels veïns.

Aquesta és una obra molt reivindicada. El barri de Germans Sàbat hi ha destinat les partides principals dels pressupostos participats del 2016, 2017 i 2018. Segons explica el president de l'Associació de Veïns, Jordi Rosales, els veïns estan «satisfets» amb el projecte.

Els residents i comerciants de la plaça estaven preocupats per les conseqüències que podrien provocar les obres al dia a dia. És per aquest motiu que van sol·licitar a l'Ajuntament una reunió informativa sobre el projecte.

A la trobada, els arquitectes del consistori i l'autora del projecte van explicar que les obres durarien uns sis mesos i que sempre es garantirà l'accés a una part de la plaça. D'altra banda, dels 15 aparcaments que es perdran se'n crearan uns 35 més a 200 metres, al carrer Joan Salvat i Papasseit. Aquestes eren les dues principals preocupacions que tenien els veïns. «Qüestions que van quedar aclarides i, per tant, hi ha hagut una molt bona acceptació del projecte», afegeix Rosales.

Actualment, la plaça dels Germans Sàbat és una esplanada d'asfalt per a la circulació de vehicles i funciona com una rotonda. Ara, amb la reforma, es volen crear tres zones diferenciades: una d'aparcament i circulació, una d'estada i ombra que inclou el gir de l'autobús, i una de porxo i parada del bus.


Més vianants i menys cotxes

Amb l'objectiu que la plaça sigui més peatonal es plantaran una quinzena d'arbres i s'instal·larà un llarg banc curvilini de formigó que separarà l'àrea d'estada i la zona de circulació i aparcament. Pel que fa a la mobiliat, es reduirà el trànsit en aquest espai establint un únic sentit de circulació (amb l'excepció del transport públic) i hi haurà menys aparcaments. A més, es col·locarà un pàrquing de bicicletes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook