La nova línia d'autobús que connecta directament Salt amb la Universitat de Gironauna mitjana de 262 viatgers per dia de dilluns a divendres. "L'L9 ha tingut una molt bona acceptació per part dels usuaris", explica el consistori en un comunicat. Aquest recorregut es va posar en marxa fa sis mesos i mig, el setembre del 2018.

Segons les dades facilitades per l'ATM de Girona, el març ha estat el mes que hi ha hagut més viatgers amb un total de 7.881 usuaris i una mitjana diària de 303 viatgers per dia. Durant aquest període inicial de la línia (del setembre al març) s'han registrat un total de 41.914 viatgers amb una mitjana estable mensual que se situa entorn els 6.000 usuaris mensuals. La línia, que treballa amb una freqüència diària d'una hora, aglutina entorn el 26% dels viatgers entre les set i les nou del matí; i un altre 26% entre la una del migdia i les quatre de la tarda.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Salt, Toni Vidal, ha destacat que «l'aposta per connectar directament els estudiants amb el campus de Montilivi ha estat un gran encert vist les dades obtingudes durant aquests primers mesos». «Seguim treballant i estudiant noves propostes que ajudin a millorar la mobilitat i la connexió de la nostra ciutat amb l'àrea metropolitana», ha afegit el regidor.

Amb la posada en funcionament de la nova línia, l'Ajuntament també va impulsar descomptes del 40% pels abonaments de la T-Mes amb l'objectiu de facilitar l'accessibilitat i la mobilitat amb transport públic. Actualment una cinquantena d'estudiants són beneficiaris d'aquest abonament.