El PSC portarà el tancament del grup de P3 de l'escola Font de la Pólvora a la Comissió d'Educació del Parlament. «Aquest equipament classificat com a centre de màxima complexitat no oferirà docència de primer d'infantil l'any vinent, i deixarà a diferents famílies del barri sense escolarització de proximitat», denuncien els socialistes en un comunicat.

El grup considera que «tancar l'escola de Font de la Pólvora contradiu directament el Pacte contra la segregació escolar que la Generalitat va aprovar fa un mes». És per això, que els socialistes estan treballant en la presentació d'una proposta de resolució al Parlament en contra d'aquesta decisió del Departament d'Educació de la Generalitat. La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, i la diputada, Esther Niubó, han visitat avui el matí el barri per treballar amb els veïns aquesta proposta.

«La Generalitat té el deure de mantenir els serveis bàsics i, en especial, a barris de greus complexitats socials i econòmiques», ha explicat Paneque, preocupada per «la deixadesa de la Generalitat a Girona». La portaveu del PSC ha recordat que s'ha tancat el CAP de Taialà els caps de setmana i ara «es volen carregar el curs de P3 de l'escola Font de la Pólvora». Segons els socialistes, l'escola no és només un equipament prioritari per a l'escolarització al barri, sinó que és «un dels serveis que estructura la vida en un indret amb condicions socials i econòmiques difícils».

Els socialistes consideren que el govern hauria de creure i apostar per aquesta escola, per exemple, «per mitjà de fer-la també institut amb especialitat». «Si en comptes de fer això, el que fa la Generalitat és tancar cursos, estem davant d'una decisió equivocada i que comportarà un nou perjudici a aquest barri i a la ciutat», ha afirmat Paneque, lamentant «el paper del govern i el silenci de l'alcaldessa Madrenas». D'altra banda, la diputada Esther Niubó s'ha mostrat del tot «incrèdula» amb la decisió del govern de Quim Torra «perquè no fa gairebé ni un mes que la Generalitat de CiU i d'ERC s'havia compromès amb el Pacte contra la segregació escolar».