Els Mossos d'Esquadra van detenir, els dies 20 i 23 de març a Girona, quatre joves d'entre 18 i 25 anys d'edat, veïns de la ciutat i dos menors d'edat, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació a la via pública.

El primer dels fets van tenir lloc el migdia del dia 20 de març, quan diverses dotacions policials, que feien patrullatge preventiu, van rebre l'avís d'adreçar-se a la zona dels Químics, ja que s'hauria produït un robatori amb violència i intimidació.

L'alerta relatava que un noi menor d'edat havia estat agredit per tres joves que l'havien colpejat i li havien sostret el telèfon mòbil.

Quan diverses patrulles van arribar al lloc, una d'elles va atendre la víctima i la resta va iniciar la recerca dels autors per les immediacions.

El menor d'edat va explicar als agents que mentre caminava pel carrer Sant Salvador, tres nois, que no coneixia de res, es van apropar corrents i un d'ells el va colpejar fortament a la cara, mentre els altres dos acompanyants l'intimidaven. Després d'agredir-lo li van agafar el mòbil de les mans i van marxar del lloc.

En la recerca els mossos van localitzar, sota un porxo, mig amagats al carrer Marquès Caldes de Montbui, dos nois que coincidien plenament amb la descripció facilitada per la víctima. Els agents els van identificar, escorcollar i detenir.

La investigació va portar, poques hores després, la detenció del tercer implicat en els fets, l'autor de l'agressió.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar el dia 21 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva lliberta amb càrrecs.

Respecte el menor d'edat, aquest serà citat properament per la Fiscalia de Menors.

El segon dels fets va tenir lloc a primera hora de la tarda del 23 de març, quan dos menors d'edat van patir un robatori amb violència i intimidació mentre caminaven pel disseminat de la Creu de Palau.

Quan diverses patrulles es van adreçar al lloc, les víctimes els van explicar que tres joves havien sortit d'una zona boscosa i els haurien abordat de sobte. Algun d'ells els va llençar pedres al rostre sense tocar-los, i un altre va colpejar un dels menors amb un cop de puny a la cara. Els autors els van sostreure una gorra, una jaqueta, una bateria portàtil i quatre euros.

Quan els mossos van fer recerca dels autors els van localitzar caminant per la zona del parc Migdia. Els agents els van identificar i escorcollar, i els van localitzat al cim tots els efectes sostrets als menors. Els autors van quedar detinguts.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 24 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva lliberta amb càrrecs.

Respecte el menor d'edat, aquest serà citat properament per la Fiscalia de Menors.