La segona jornada del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, corresponent a l'espectacle vermell, va provocar emocions, tensions, somriures i aplaudiments entre els espectadors de la carpa de la Devesa. La major aclamació va recaure en els colombians The Flyers Valencia i la seva «roda de la mort» amb un salt mortal inclòs que van encendre la passió i els esglais dels més de 2.000 presents. Robinson i Carlos se la van jugar fent piruetes de vertigen a dins i a fora de dues rodes en moviment i penjant a l'aire. Veient això, hom pensa: que no s'abaixi mai el teló.

No va ser, però, l'únic moment que va generar furor entre els espectadors. «La Troupe Krasnov» amb el seu funambulisme que incloïa tombarelles sobre la corda, l'estètica vietnamita amb cintes aèries, els salts de corda simultanis dels mongols Marionette's Dream i la seva pricensa amb el cabell blau, els diabolos embogits dels xinesos Fujian Acrobatic Troupe, els salts entre màstils allargats dels etiops Ethioselam i dels patriòtics russos de la premiada família Saralev també van rebre forts aplaudiments. Uns altres que no fallen mai són els nord-coreans que ahir van oferir equilibris en trapezis i un reguitzell de salts en una bàscula furibunda que va deixar la boca oberta als presents amb un quintúple salt mortal.

El públic va gaudir amb el pare i el simpàtic fill ucraïnès Danylo i Oscar que es movien d'un costat a l'altre mà en mà amb el menor com si semblés un ninot i mostrant la seva felicitat a cada exercici.

El festival segueix tres dies amb diferents sessions dels espetacles vermell i el blau (d'on van sortir aclamats els també colombians Martínez Bro, les nord-americanes Luna Storm i el rus Denis Degtyarev). Dels artistes de tots aquests dies, els millors competiran a la gran gala final del dimarts on s'entregaran els trofeus Elefant d'Or.