26 de octubre de 2018
26.10.2018
L'Empordà

El primer punt lila a barraques per sensibilitzar contra l'assetjament

L'espai d'atenció, informació i denúncia davant de conductes sexistes s'ubicarà a les barraques

26.10.2018 | 06:30

L'Ajuntament de Girona estrenarà el primer punt lila de la ciutat durant les properes Fires de Sant Narcís. Aquest espai d'informació, assessorament, atenció i denúncia davant d'agressions sexistes estarà ubicat a l'esplanada de la Copa, al costat del punt de Salutacció, cada nit de barraques. Concretament, estarà obert els dies 26, 27, 28 i 31 d'octubre i 1, 2 i 3 de novembre, de les 23 a les 5 h. També obrirà el dia 29 d'octubre, diada de Sant Narcís, de les 23 h a les 24 h.

Un equip de dinamitzadores expertes en sensibilització contra les conductes sexistes, juntament amb entitats i col·lectius de la ciutat, atendrà les consultes que s'adrecin en aquest punt. Des d'allà també se centralitzaran les denúncies davant d'agressions sexistes a l'espai de barraques i es derivaran a la Policia Municipal o als Mossos d'Esquadra.

Aquesta és la principal novetat de la campanya contra les agressions sexistes que impulsa aquest any l'Ajuntament de Girona. Després d'iniciar una campanya de sensibilització l'any passat amb el lema No és no. No facis el borinot, aquest any s'ha seguit buscant un joc d'imatge i text atractiu però alhora amb un missatge clar. Només sí és sí. Petons? Només si jo ho vull. Per unes Fires lliures d'agressions sexistes, al costat d'una il·lustració del Cul de la Lleona, és l'eslògan d'enguany. El monument del Cul de la Lleona és una icona de Girona i, a més, ha esdevingut una tradició que les persones que visiten la ciutat li facin un petó si volen tornar al municipi.

La regidora d'Igualtat, Drets Socials i Habitatge, Salut i Seguretat en el Treball i Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, va remarcar que «des de l'Ajuntament ens marquem com a objectiu unes Fires amb zero agressions sexistes i, per aquest motiu, posarem tots els mitjans de sensibilització i prevenció al nostre abast per aconseguir-ho».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook