26 de octubre de 2018
26.10.2018
L'Empordà

Les activitats infantils i familiars s'estenen per la ciutat

La programació destaca per l'augment de l'oferta d'atraccions sostenibles a diferents barris i els espectacles que s'oferiran a l'envelat

26.10.2018 | 06:30
Espectacle infantil de les Fires de Sant Narcís del 2017.

Els més petits podran gaudir de les Fires de Sant Narcís a través de les més de 30 activitats que s´han programat aquesta edició. Enguany, les propostes infantils i familiars s´estenen per més barris de la ciutat amb la voluntat d´apropar-les a totes les cases.
La programació per a tots els públics presenta aquestes Fires de Sant Narcís algunes novetats significatives com ara els quatre espectacles que s´oferiran a l´envelat de la plaça de Miquel de Palol el dia 2 de novembre, data en què les escoles fan festa, i l´augment de l´oferta d´atraccions sostenibles, que aquest any s´instal·laran a quatre barris de la ciutat, i no a dos, com en l´edició anterior. Les atraccions quedaran situades al passeig de Ramon Berenguer II (dijous, 1 de novembre), a la plaça de Pere Calders (dijous, 1 de novembre), a la plaça de la Ciutat de Figueres (divendres, 2 de novembre) i al centre cívic Ter (divendres, 2 de novembre).
Una de les propostes amb més seguidors és la tradicional passejada de la Mula Baba, que enguany tindrà lloc el dia 3 de novembre. La cercavila arrencarà a la plaça del Vi, passant pel carrer dels Abeuradors, la rambla de la Llibertat fins al Punt de Trobada de la Rambla. Allà hi haurà una representació de titelles.
El dia 30 d´octubre, a partir de les cinc de la tarda, tindrà lloc la jornada econòmica a les atraccions de la Devesa, en què es podran comprar dues entrades al preu d´una.
La regidora d´Igualtat, Drets Socials i Habitatge, Salut i Seguretat en el Treball i Dinamització del Territori de l´Ajuntament de Girona, Eva Palau, va posar de relleu en la presentació de les activitats que «amb aquesta programació volem que els nens i nenes de la ciutat comencin a viure les Fires des de ben petits i a fer-se-les seves», alhora que va voler remarcar que l´objectiu de l´Ajuntament és «expandir al màxim totes les activitats als barris perquè la gent pugui viure les Fires tan a prop com pugui».
Un any més, El Corte Inglés patrocina els actes per a tots als públics de la Festa Major de Girona. «És una satisfacció renovar un any més la vinculació que mantenim amb Girona des de fa més d'una dècada, donant suport a les activitats infantils de Fires. És una magnífica oportunitat perquè els més petits i les seves famílies gaudeixin d'una programació tan diversa i oberta que permetrà refermar els vincles emocionals de la canalla amb la festa més popular de la seva ciutat», va manifestar la directora d´El Corte Inglés a Girona, Carme Vázquez. «Les Fires de Sant Narcís també tenen un territori especialment pensat per als nens i les nenes de la ciutat, i tots ens hem d'enorgullir d'haver-lo creat i potenciat any rere any», va afegir.

envelat de la plaça
de miquel de palol

Una de les principals novetats és la programació de dia a l´envelat de la plaça de Miquel de Palol, que acollirà diferents propostes infantils el divendres, 2 de novembre. Durant la jornada els més petits podran gaudir de la Dansa del Lleó, el circ Fil, l´espectacle de ­titelles En Bernat el Pescador i l´actuació de percussió i danses d´Arrels Africanes.

plaça de santa susanna

Un dels espais que acolliran activitats infantils és la plaça de Santa Susanna, on es podrà gaudir de l´espectacle de titelles Perico sense Por a càrrec de la Cia. de Titelles Sebastià Vergés (diumenge, 28 d´octubre) o de l´obra de teatre La cérvola blanca i en Patufet, a càrrec del Teatre Arrossegat de Catalunya (dilluns, 29 d´octubre). Aquest espai també acollirà el 2 i 3 de novembre jocs i tallers durant el matí i la tarda.

la copa

A La Copa tindrà lloc el circuit d´aventura «Pista americana» el dissabte, 27 d´octubre; així com els espectacles The Flamingo´s de la Cia. Los Herrerita el dilluns 29 d´octubre i Rojo de la Cia. Mireia Miracle el dijous, 1 de novembre. I l´espai de la Copeta continuarà acollint els espectacles per als més menuts, amb un concert de Xiula (27 d´octubre), Orelles de Xocolata (1 de novembre) i Funkids (3 de novembre).

altres espais

El parc de Vista Alegre s´inundarà el matí del dissabte 3 de novembre de jocs tradicionals i populars a càrrec de la Cia. Miqui Giménez.
A la plaça del Pallol hi haurà un taller per fer una Mula Baba el dissabte 3 de novembre.
La plaça de l´Assumpció acollirà la penjada de mosques i l´espectacle de Landry el Rumbero el dissabte, 27 d´octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook