Durant aquesta temporada, del 21 de juny al 15 de setembre, la Creu Roja ha estat present en 9 platges del litoral Gironí, amb un desplegament de 60 professionals que han vetllat per la seguretat i la salut de banyistes i visitants, realitzant prop de 4.000 intervencions. La major part d'elles han estat relacionades amb ferides i traumatismes lleus, l'exposició excessiva al sol i patologies prèvies de les persones usuàries que van manifestar símptomes durant la seva estada a la platja, entre d'altres.

Quant als perfils de les persones ateses, hi ha diversos tipus. D'una banda, majors de 65 anys; nens i nenes a causa de ferides, contusions lleus, cops de calor o menors extraviats; persones amb patologies prèvies o malalties cròniques que es veuen incrementades per factors com l'efecte de les altes temperatures o la deshidratació; també persones estrangeres que desconeixen l'idioma i les condicions de la platja; i joves que en alguns casos adopten conductes insegures o imprudents, per omissió o desconeixement, com l'accés per zones no permeses o perilloses, per banyar-se sota l'efecte del consum de substàncies, així com a causa de les capbussades o per allunyar-se massa de la costa.

Creu Roja porta a terme el seu servei de vigilància en platges i altres zones de bany amb una atenció social i humanitària, més enllà de la sanitària, amb l'objectiu fonamental de salvar vides. Tot això, mitjançant una tasca preventiva i informativa dirigida principalment als col·lectius més vulnerables, la utilització la tecnologia aplicada al rescat de persones i la implicació d'un equip humà amb una alta qualificació i formació, entre d'altres.

Més enllà de les assistències sanitàries (3.490) o dels rescats de persones (26), també es realitza una important tasca d'assistència social com el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda en 4 platges, la recerca de persones extraviades, així com activitats mediambientals i de temps lliure o els tallers de primers auxilis a peu de platja, entre d'altres.

A més d'aquestes intervencions, Creu Roja es bolca a més en la posada a la prevenció d'accidents, de manera que aquesta temporada ha llançat més de 2.380 missatges preventius a banyistes i embarcacions.