La quarta edició de Gimoda, la Setmana de la moda, que organitza l´Associació Gironina per la Promoció de la Moda (Agimoda) de Girona torna en menys d´un mes a la capital de província posant l´accent en l´economia circular i l´emprenedoria dels nous dissenyadors del sector de la moda del país. Una de les principals novetats de l´esdeveniment que tindrà lloc els propers 20 i 21 de setembre al Monestir de Sant Pere de Galligants de la capital gironina és el nou espai Tour Retail, que reunirà les empreses i els dis­senyadors que vulguin mostrar els seus projectes i treballs, tot creant i compartint sinergies. A banda de diverses conferències, desfilades i un concurs de disse­nyadors emergents, Gimoda tancarà la jornada amb la presentació del llibre Girona + de la periodista experta en moda Peté Soler.

La IV Setmana de la moda de Girona va presentar ahir la seva programació, reservada pel dijous 20 i el divendres 21 de setembre abandonant el Teatre Municipal de la ciutat per ubicar-se al Monestir de Sant Pere de Galligants. L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va ser l´encarregada d´iniciar l´acte de presentació de Gimoda, ahir al matí a la sala Miquel Diumé de l´Ajuntament. La batllessa es va mostrar molt orgullosa de representar una «ciutat dinàmica, d´oportunitats i un aparador per a les noves tendències en molts àmbits», i va animar els professionals a «participar en la musculació del sector de la moda perquè deixi de ser emergent i passi a ser potent». Segons la presidenta d´Agimod, Sílvia Castelló, l´objectiu de l´esdeveniment és «aglutinar el sector de la moda i incentivar a nous emprenedors que poden arribar a anar molt més lluny». La presidenta explica que enguany l´entrada per dia serà de cinc euros, amb cinquanta cèntims de cada tiquet a la Fundació Lliga Catalana d´Ajuda Oncològica (Oncolliga). Ahir mateix es van obrir les portes per poder comprar les entrades a través de la pàgina web www.gimoda.cat. La nova aposta d´Agimod és oferir un espai d´intercanvi de coneixements entre els diferents sectors relacionats amb la moda, com ara el tèxtil i el maquillatge, en el Tour Retail al mateix monestir. «El nostre sector és molt ampli i transversal, tots ens necessitem a tots i aquesta unió és la que fa la força». La iniciativa té un mínim de dotze propostes i, segons Castelló, encara estan oberts a rebre més oferiments. A la roda de premsa, que va comptar amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica Glòria Plana juntament amb diverses entitats, va oferir un vídeo promocional on es van poder copsar algunes de les marques que desfilaran. A continuació, va ser el torn de la vicepresidenta d´Agimod Judit Dalmau, qui va apuntar que l´esdeveniment es concentra en dos dies intensos.

Programació

El primer dia començarà amb una jornada d´empresa sobre moda sostenible moderada per Peté Soler. Es realitzarà una taula rodona d´iniciatives sostenibles i ètiques en el sector tèxtil, acabant el matí amb una desfilada de la dissenyadora de moda sostenible Sylvia Calvo. A la tarda es realitzaran diverses desfilades de dissenyadors emergents i de marques com Miriam Alvarez, Nausica Masó, Who o Yerse. A les deu de la nit tindrà lloc la Festa Gimoda 2018.

La segona jornada començarà a les quatre de la tarda amb més propostes de dissenyadors emergents, seguits de noms com Coshop, Roser Martínez i Cèlia Vela. La clausura estarà encapçalada per la presentació del llibre Girona + de Peté Soler, publicat per l´editorial Apostroph, que també es presentarà a Barcelona en uns dies. Per impulsar i finançar el projecte, el proper dijous s´iniciarà un Verkami. Després d´una desfilada d´Imma Cle, la festa de la moda finalitzarà amb un sopar de clausura que acollirà també l´entrega de premis al guanyador del concurs de dissenyadors emergents i un sorteig benèfic.