L'actual president del Girona FC, Delfí Geli, serà el pròxim pregoner de la Festa Major de Salt d'aquest any. El saltenc, de 48 anys, va començar jugant a futbol a la seva vila, seguit del Girona FC i el Coma-Cros, on va estar cedit dos anys. Més tard, va fer el salt en equips com el FC Barcelona, l'Albacete, l'Atlètic de Madrid i l'Alabès, entre altres. Així mateix, va arribar a ser membre de la selecció espanyola i la catalana abans de presidir el Girona Futbol Club, que aquest any ha aconseguit pujar per primer cop a Primera Divisió. Jordi Viñas, alcalde de Salt, va declarar ahir que «Delfí Geli encaixa perfectament en el criteri aplicat habitualment a l'hora de triar el pregoner, una persona vinculada a Salt i que hagi transcendit més enllà del municipi».

La festa major se celebrarà del 22 al 29 de juliol, un dia més de l'habitual, ja que «d'aquesta manera abastarà dos caps de setmana consecutius, sense que això hagi suposat un augment dels costos» segons va explicar Xavi Fortuny d'RGB Management. A més, així es pot aconseguir complir amb les demandes obtingudes de moltes entitats del municipi i a la voluntat de l'equip de govern de repartir les diferents activitats.

Les actuacions musicals tindran lloc novament a l'Era de Cal Cigarro, amb les barraques, on es podrà gaudir de la presència de grups com Oques Grasses, The Basement, Smoking Souls, El Último Tributo o Mambo Jambo, entre d'altres i de les orquestres Selvatana i Montecarlo.

La regidora de Cultura, Eva Rigau, va informar que «la majoria d'actes tradicionals i els que més bé van funcionar l'any passat, es mantenen en el seu format i ubicació». D'aquest grup cal exceptuar la Feixina, que aquest any es farà al Parc Monar enlloc del Pla dels Socs on es realitzaba habitualment. La resta de la programació inclou com és usual activitats infatils, familiars, cercabiles, correfocs, gegants o balls tradicionals, amb l'objectiu d'assegurar que tothom pugui gaudir de la festivitat.

El cartell de la festa major d'aquest any l'ha creat, de nou, l'artista Delphine Labedan, directora de l'Escola Municipal de Belles Artsde Salt, que ha volgut sortir dels tòpics de la vila creant un disseny personal i original, on apareix un ocell i flors.