Pressupostos participats

A les portes de començar unes noves votacions dels pressupostos participats -el període començarà demà i s'allargarà fins al 13 de juny-, l'Ajuntament de Girona va explicar ahir que, dels 155 projectes que es van votar entre 2013 i 2015, només en queden tretze per executar. Es tracta, entre d'altres, de les instal·lacions de càmeres de seguretat al Barri Vell, Vila-roja i el Grup Sant Daniel (que estan pendents de l'autorització de la Generalitat), la instal·lació d'un cobert de l aplaça Miquel de Palol (un projecte plurianual que torna a sortir aquest any a votació) i la consolidació d'un talús darrere d'un bloc d'habitatges a la zona de Domeny-Taialà, que està en procés de licitació. El vicealcalde, Eduard Berloso, va assegurar ahir que tots aquests projectes estan «gairebé a punt d'enllestir-se». Pel que fa a les 69 propostes que es van votar l'any 2016, es troben encara en procés d'execució, ja que el termini per a dur-les a terme finalitzarà el gener de 2018.

A partir de demà, tots els gironins podran votar entre les 100 propostes que s'han presentat als diferents barris. Com sempre, la quantitat total que s'hi destina és d'1,2 milions d'euros i el període de votació s'allargarà fins el 13 de juny a les dotze del migdia. Les votacions seran electròniques i hi poden participar tots els majors de 18 anys empadronats a la ciutat. Per poder votar, caldrà entrar al web i omplir un formulari amb una contrasenya que es troba a la credencial de vot que s'ha fet arribar a tots els convocats. En cas que no s'hagi rebut la credencila de vot, caldrà anar a les seus de l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana del consistori.

Altres projectes d'anys anteriors que resten per finalitzar són la reconstrucció de la font del barri de Font de la Pólvora, la creació d'una ruta verda als barris de Montjuïc i Palau-sacosta, la millora de l'accessibilitat d'un pas de vianants a la pujada de les Pedreres, el condicionament del marge dret de la llera del Ter a Pedret, l'enderroc de talussos i murs a la plaça Comtessa Ermessenda o la reubicació dels contenidors de la pujada Primer de Maig, al barri de Vila-roja.