Els immobles

Amb quines instal·lacions compta el Parc Científic?

El Parc Científic i Tecnològic de Girona, conceptualitzat a finals dels 90 i inaugurat l´any 2007, compta amb 36.000 metres quadrats construïts en sis edificis diferents. Les instal·lacions, que han anat guanyant activitat en els darrers anys, compten amb tres auditoris, nou sales de reunions, sis aularis, laboratoris, tallers, dos restaurants, un menjador, un parc de la salut, i mig miler de places d'aparcament per a cotxes, a banda de zones d´estacionament per a motos i bicicletes.

Les empreses

Quanta gent treballa a les instal·lacions?

Als sis edificis del Parc hi treballen més de 30 grups, unitats i centres de recerca i tecnologia. En total, hi ha instal·lades més d'un centenar d'empreses de diversos àmbits i, des del parc, es dona suport a una vintena d'entitats i aportadors de servei. En conjunt, hi treballen unes 1.300 persones. Al seu web corporatiu, el parc es defineix com «l'agent fonamental de promoció del desenvolupament econòmic de les comarques de Girona en base al coneixement i a la tecnologia».

Els comptes

És rendible, el Parc Científic?

Actualment sí. L'any 2014, per exemple, va obtenir 400.000 euros de benefici, segons va informar el rector en el seu moment. Els 42 milions de deute que arrossega, tanmateix, provenen de l'època en què es va construir, en plena bombolla immobiliària. D´aquest deute, el principal creditor és l´Estat, a qui es deuen uns 27 milions d´euros, tot i que també se´n deuen deu més a un pool bancari i dos a l´Ajuntament de Girona en concepte d´impostos municipals.