«Habitatges per a dones supervivents, per a la dignitat femenina». Aquest és el nom del projecte de la Fundació Ser.Gi, que ha estat el premiat per l'Associació Gironina d'Empresàries (AGE) d'entre els set que s'han presentat i que serà el beneficiari de la desfilada solidària del 17 de març (20.30 h), al centre cultural La Mercè de Girona.

Empresàries i professionals gironines, sòcies de l'AGE, desfilaran per recaptar fons per a aquest projecte, que vol crear un dispositiu d'habitatges d'inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals que no han assolit el grau d'autonomia necessari per a poder viure amb dignitat després de la seva estada en el pis de transició per a dones maltractades. «Existeixen recursos d'urgència però temporals i hi ha dones que requereixen més temps per poder normalitzar la seva vida, pel fet que han patit situacions molt traumàtiques i en el procés de recuperació cal que tinguin un referent que els pugui acompanyar i assessorar» s'indica en el projecte. L'objectiu és cobrir la necessitat bàsica del dret a l'habitatge i acompanyar les usuàries en el seu procés, amb un suport per a la recuperació del control de la seva vida.

El jurat creu que el projecte «cobreix una de les grans mancances actuals i afecta una problemàtica que pot patir qualsevol dona», segons la presidenta d'AGE, Maria Rosa Agustí.