Agents de la Policia Municipal de Girona han aconseguit localitzar l'home que va posar filferros entre els arbres en un terreny a tocar del camí dels Àngels, al cor de les Gavarres. Després de rebre indicacions d'alguns testimonis, els policies van aconseguir trobar l'home i li van prendre declaració. Segons ha pogut saber aquest diari, l'home no hauria negat haver posat els obstacles, tot i que assegura que alguns dels cops no havia estat ell.

L'individu hauria explicat que té un conflicte amb el veí del costat sobre la delimitació de la finques d'ambdós i que ell només pretenia deixar clar fins on arribava el seu terreny. Després que la policia li indiqués que aquells muntatges eren perillosos per la gent que passa per la zona, l'home hauria afirmat que, en cap cas, volia fer mal a ningú.

Un vídeo de denúncia

L'aparició d'aquests filferros en aquest punt són una constant els darrers mesos. En una de les ocasions un corredor de muntanya va topar-s'hi i va fer un vídeo en què denunciava el perill que s'havia trobat per un seguit de cables difícils de veure, sense cap alerta que advertís de cap delimitació d'una finca, i a un metre d'alçada del terra. El vídeo va córrer com la pólvora entre els esportistes que freqüenten la zona. Es tracta d'un paratge molt freqüentat per ciclistes, excursionistes i corredors.

La policia va anar a la zona l'endemà de l'aprició del vídeo i va desmuntar tots els cables i tanques fetes amb arbres que va trobar-hi, però aquell dia no va localitzar l'autor. Al cap d'uns dies, algú va tornar a posar els cables. Finalment, els agents van trobar l'home. En una de les ocasions, algú va col·locar una nota en què deixava clar que aquells cables eren perillosos i que seria denunciat.

Els obstacles no estaven al mig del camí però si molt a prop. Es tracta d'un punt proper a la font dels Lleons i l'Olivet d'en Salgueda, on molts busquen camins i corriols per esquivar el camí clàssic.

Un cop presa la declaració a l'autor confés de la majoria de col·locacions dels obstacles, la Policia Municipal va aixecar acta i va elaborar un informe. Aquesta documentació ha arribat ja a l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament, que és qui haurà de resoldre si acaba sancionant l'acció o si eleva la denúncia a una altra instància.